Pobeda Dejana Cogoljevića na biciklističkom kupu Srbije u Novom Sadu

posted in: Vesti | 0

Na trećem Kupu Srbije u Biciklizmu koji je održan u Novom Sadu, kadet Dejan Cogoljević osvojio je prvo, a Boško Veličić treće mesto, dok je junior Bogdan Milošević osvojio treće mesto.

Treći Kup Srbije u biciklizmu za juniore i kadete održan je u okviru trke TROFEJ SAJAMSKIH GRADOVA u Novom sada u nedelju 19.05.2019.godine. Staza je bila kružna, 25 krugova po 3,5km u ukupnoj dužini od 87,5km. Juniori i kadeti vozili su zajedno, a plasmani su su posebno računali. U zanimljivoj trci odlučujući beg dogodio se u drugoj polovini trke kada su se odvojila dva takmičara beogradskog Partizana i Borčev junior Bogdan Milošević. Oni su iz kruga u krug povećavali prednost, a pobednik je rešen dva kruga pre kraja kada Milošević više nije mogao da prati dvojac iz Partizana i samim tim osvaja treće mesto. Iza njih dolazi manja grupa predvodjena drugim Borčevim juniorom Dimirijom Jeremićem koji osvaja četvrto mesto, a Jovan Djumić bio je sedmi. Ovaj put ekipa Partizana bila je prva, a Borac drugi.

U trci kadeta Dejan Cogoljević ubedljivo je osvojio prvo mesto i sa ovom pobedom povećao svoju prednost u generalnom plasmanu Kupa Srbije. Mladji kadet Boško Veličić ovaj put vozio je sa kadetima i osvajanjem trećeg mesta na dosta dugoj stazi za svoj uzrast pokazao da je svetla budućnost čačanskog biciklizma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.