Oliver Štrbac peti, Ivan Tomić šesti na trci u Grčkoj

posted in: Stare vesti | 0

Ponovo su srpski reprezentativci na planinskim biciklima osvojili svetske bodove! Na trci Kasimatis kup (kategorija C- 2) u Grčkoj, reprezentativac Fanatika Oliver Štrbac je zauzeo peto mesto i dobio deset bodova, a Ivan Tomić iz beogradskog Progresiva bio je šesti i pripalo mu je osam bodova!
Na istoj stazi kraj Atine krajem februara Bojan Đurđi iz kragujevačkog Radničkog bio je treći i osvojio je 15 bodova.  Tada su i ostali srpski reprezentativci bili uspešni, Ivan Jovanović iz Progresiva je bio sedmi i osvojio šest bodova, Oliver Štrbac je bio osmi i dobio četiri poena, a Ivanu Tomiću su za deveto mesto pripala dva boda!
– Hvala  organizatorima na sjajnom gostoprimstvu i željama da ispunimo olimpijsku normu, kao i BSS koji je izuzetno podržao program u planinskom biciklizmu u predolimpijskoj godini – kaže selektor Ivan Davosir.

– Imali smo veliki peh, našem najboljem vozaču Bojanu Đurđiću se upetljao lanac pred poslednji krug. Već je bio stigao odbegli trio i sigurno bi osvojio medalju. Ovako je peške došao do cilja.  Štrbac je  bio svežiji od Tomića u završnici, obojica su odlično vozila. Ivan Jovanović iz Progresiva je završio na 11. poziciji. Aleksa Marić iz Crvene zvezde je stigao 12. i od njega očekujem da bude naša uzdanica na narednim trkama.
Sledeća trka je 10. aprila u okolini Linca u C – 1 kategoriji. Uoči starta sezone na domaćim stazam 17. aprila u Ribarskoj banji, Davosir planira odlazak u Rumuniju:
– Trka je 16. aprila C-2 kategorije u Klužu i idemo da uzmemo  nove bodove. Znamo i kakva je konkurencija. Nadam se da ćemo uspti da istog dana  prebacimo i do Ribarske banje i sutradan počnemo i domaću sezonu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.