OSAM MEDALJA ZA BICIKLISTE BORCA NA PRVENSTVU SRBIJE U DRUMSKOJ VOŽNJI

posted in: Vesti | 0

Seniorska-ekipa-BORCA-na-pobednickom-postoljuNa Prvenstvu Srbije u drumskoj vožnji koje je održano proteklog vikenda u Erdeviku i Kraljevu biciklisti Borca osvojili su tri srebrne i pet bronzanih medalja. Nažalost ovaj put nije bilo šampionskih titula.

U petak 26.06.2015.godine u Erdeviku održano je Prvenstvo Srbije u Olimpijskoj disciplini pojedinačni hronometar. U seniorskoj konkurenciji nastupio je Goran Antonijević i na stazi dugoj 30km. U apsolutnoj konkurenciji osvojio je treće mesto, a u plasmanu takmičara do 23 godine osvojio je drugo mesto. Veliki hendikep za Antonijevića bio je što je vozio običan drumski bicikl dok su njegovi konkurenti vozili specijalne bicikle za ovu disciplinu.
Junior Aleksandar Petrović vozio je stazu dugu 20km i osvojio je drugo mesto. Kadet David Kostić na stazi dugoj 10km osvojio je četvrto mesto, kao i mladji kadet Veljko Vučićević na stazi dugoj 5km.

U nedelju 28.06.2015.godine na autodromu Beranovac kod Kraljeva održano je Prvenstvo Srbije u Olimpijskoj disciplini drumska trka. Seniori su vozli 18 krugova po 7 km u ukupnoj dužini od 126km. U prvom krugu dolazi do pada u kome je najgore prošao Goran Antonijević, nastavio je trku, ali odmah je imao veliki zaostatak. Kasnije je morao da odustane i zbog stomačnih problema. Marko Danilović proteklih deset dana nije trenirao zbog upale tetive kolena i veoma rovit i nespreman trku je vozio samo da je završi zbog ekipe. U takvoj situaciji Jovan Zekavica i Stefan Stefanović nisu se najbolje snašli i dozvolili da ode beg najačih vozača bez njih u ranoj fazi trke. Kasnije se pokušalo nešto nadoknaditi, ali Zekavica je uspeo da stigne samo do četvrtog mesta pojedinačno. U konkurenciji takmičara do 23 godine Stefan Stefanović osvojio je treće mesto. U ekipnoj konkurenciji Borac je osvojio treće mesto iza Metalca iz Kraljeva i OBK Beograda. Pojedinačnu titulu osvojio je Ivan Stević, OBK Beograd.

U juniorskoj konkurenciji koji su vozili 13 krugova, odnosno 91km, situacija je bila slična kao kod seniora, jer je Nikola Tripković imao povredu kolena i nije mogao da pruži svoj maksimum. Ostali članovi ekipe propustili su odlučujući beg, tako da je Aleksandar Petrović osvojio četvrto mesto pojedinačno, dok je ekipa bila treća.

Kadeti su vozili 7 krugova u dužini od 49km, po veoma jakoj kiši, koja je prouzrokovala veliki broj defekata. Na žalost ovaj put mladi biciklisti Borca nisu imali sreće i defekti su ih desetkovali. David Kostić je imao dva defekta, Stefan Sretenović takodje dva defekta i u takvoj situaciji plasmani su skromniji od očekivanih. Kostić je osvojio šesto mesto, Nikola Zorić osmo i ekipa je osvojila treće mesto.

Mladi kadeti su vozili 3 kruga u dužini oid 21km, takodje po jakoj kiši. I u toj trci defekt defekt je uzrokovao da ekipa ne osvoji šampionsku titulu, već je ekipa osvojila drugo mesto, a pojedinačno najbolje plasiram takmičar Borca bio je Veljko Vučićević na šestom mestu.

Sledeći nastup biciklisti Borca imaće narednog vikenda na trci za Kup Srbije u Somboru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.