U petak biciklijada

posted in: Vesti | 0

BICIKLIJADA 2015 cirilica 2 za mail B“Vozi bicikl, živi zdravo i kvalitetno”

U petak 26. juna biciklistički klub Borac trebao je da organizuje biciklijadu, masovnu biciklističku vožnju, ali ona je zbog loših vremenskih uslova tog dana otkazana i pomerena za petak 03.07.2015.godine. Biciklijada se organizuje u okviru projekta “Vozi bicikl, živi zdravo i kvalitetno” koji sprovodi biciklistički klub Borac  a finansira NAFTNA INDUSTRIJA SRBIJE u okviru programa “Zajednici zajedno”. U okviru ove biciklijade voziće se i 3. Čačanska kritična masa.

Program biciklijade:
17:00 do 17:30h – okupljanje učesnika u parku kod autobuske stanice.

17:30 do 18:15 h – vožnja sledećim ulicama: Kuželjeva, Devet Jugovića, Dragiše Mišovića, Radenka Janjića, Kulinovačko polje potes 4, Nikole Tesle, Beogradska1. Oktobra, Crvene Armije, Gvozdena Paunovića, Budimira Miloševića, Heroja Đurakića, Slavka Krupeža, Milenka Nikšića, Bate Jankovića, Ljubićka, Svetog Save, Cara Dušana, Kralja Petra, Veselina Milikića, Pigova, Vojvode Stepe, Gospodar Jovanova. Dužina trase je oko 13km

18:15 h dolazak u park kod autobuske stanice.

 

Pomeranje mesta starta i cilja je pomeren u odnosu na prvu varijantu, jer će Gradski trg biti zauzet KARAVANOM “MOJA SRBIJA” u organizaciji Turističke organizacije Čačka i Turističke organizacije Srbije. Kroz ovu manifestaciju biće pozdravljeni i podržani učesnici čačanske biciklijade.

 

U parku je predviđen prigodan program kako pre polaska, tako i po dolasku karavana. Organizovaće se više takmičenja u spretnosti vožnje bicikla kao i puž trka. Najspretnije bicikliste kao i najmlađeg i najstarijeg učesnika očekuju nagrade. Za sve učesnike biće obezbećeno osveženje. Celu manifestaciju pratiće  muzički program, kamere i fotoreporteri.

 

Ova biciklijada ima za cilj da promoviše bicikl kao zdravo i ekološko prevozno sredstvo kao i da podigne svest građana Čačka o značaju vođenja zdravih stilova života. Iako Čačak ima izuzetno povoljnje prirodne uslove za razvoj biciklističkog saobraćaja oni nisu iskorišćeni. U gradu postoji samo 2 km biciklističkih staza a bicikl se kao prevozno sredstvo nedovoljno koristi.

 

U narednom periodu u okviru projekta “Vozi bicikl, živi zdravo i kvalitetno” biće organizovano više dešavanja i to: Biciklijade do Koštunića i Slatinske banje, Edukativni kamp za srednjoškolce na Kablaru, uređenje parkirališta za bicikle u gradu, organizacija predavanja, projekcija filmova i izložbe fotografija.

 

Učesnici biciklijade  su u obavezi da poštuju saobraćajne propise i da voze desnom stranom puta. Za regulisanje saobraćaja i sprovođenje mera bezbednosti zaduženi su redari na biciklama  i saobraćajna policija.

 

Ogranizator se zahvaljuje  svima koji pomažu ogranizaciju ove manifestacije a to su: Saobraćajna policija u Čačku, redari i volonteri Čačanske kritične mase,  kancelarija za mlade u Čačku i lokalni mediji.

 

Molimo sve medije da daju podršku ovoj lepoj i korisnoj manifestaciji, da je popularišu i pozovu naše sugradjane da uzmu učešća u njoj.

                               

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.