Pavlović i Vajs selektori

posted in: Vesti | 0

VRNjAČKA BANjA, 8. novembar (Info centar)

– Nekadašnji reprezentativac Radomir Pavlović profesor, izabran je za selektora za drumski biciklizam a Nemanja Vajs mladi trener BK Novi Sad za selektora za planinski biciklizam na sednici Upravnog odbora Biciklističkog saveza Srbije u Vrnjačkoj Banji u toku seminara za biciklističke trenere u okviru programa „Olimpijska solidarnost“ Olimpijskog komiteta Srbije.

Pavlović je od sedam članova Upravnog odbora BSS dobio pet glasova podrške. Kandidat je bio i trener čačanskog Borca nekadašnji biciklistički profesionalac Predrag Prokić koji je dobio dva glasa.

Vajs je dobio podršku svih sedam članova UO BSS. Kandidat je bio i Vladimir Stanar osnivač i trener zrenjaninske Ciklomanije. Vajs je i u minulom olimpijskom ciklusu bio selektor za planinski biciklizam…

– Mislim da smo izabrali prave ljude za veoma odgovorne dužnosti i njihov zadatak je da u olimpijskom ciklusu do Rija kvalifikuju takmičare i takmičarke za OI 2016. i da biciklizam ostane u olimpijskoj porodici. Cela biciklistička organizacija mora da im u tom zahtevnom poslu pomogne – rekao je Branko Banović, profesor, predsednik BS Srbije. – Drago mi je što smo imali više kandidata i to mladih, nekadašnjih biciklista koji su i učesnici seminara kao i vrednih biciklističkih radnika koji su se odlučili da ostanu u svom sportu i karijeru nastave i kao treneri.

Izabrana je i tročlana Stručna komisije BSS u kojoj su selektori Radomir Pavlović i Nemanja Vajs i generalni sekretar BSS nekadašnji profesionalac i učesnik Đira Saša Gajičić.

Stručna komisija BSS će pregledati predlog kalendara za 2014. u kome je, za pojedine termine konkurisao veći broj klubova – organizatora i usaglasiti ga sa obavezama reprezentacija. Jednoglasno je usvojen i predlog da organizatori trka moraju sa mnogo više odgovornosti da se odnose prema prihvaćenoj obavezi jer se u minuloj sezoni događalo da se veliki broj trka otkazuje na nekoliko dana pre održavanja.

Najbolji takmičari i takmičarke u Ligama Srbije u drumskom i planinskom biciklizmu dobiće priznanja na posebnoj svečanosti, koja neće biti deo godišnje Skupštine BSS inače planirane za decembar 2013.

Predsednik Nadzornog odbora BSS Zoran Jelić nekadašnji reprezentativac iz Valjeva podneo je iz privatnih razloga ostavku na ovu dužnost. Novi predsednik izabraće se na godišnjoj Skupštini BSS.

Za lekara BS Srbije izabran je dr Marko Prokić iz Kragujevca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.