Pavlović odredio je 17 kandidata za izborne trke

posted in: Vesti | 0

BEOGRAD, 26. februar (Info centar)
– Selektor reprezentacije za drumski biciklizam Radomir Pavlović, profesor, odredio je je 17 kategorisanih biciklista i biciklistkinja za izborne trke 1. i 2. marta u Beogradu.
Na spisku su dve bicikliskinje Jovan Crnogorac (BK Novi Sad) i Jelena Erić (CCN Metalac) kao i 15 takmčara: Aleksa Marić (Crvena zvezda), Gabor Kasa (Spartak, Subotica), Bojan Đurđić (Radnički Kragujevac) Nikola Kozomara, Nebojša Jovanović i Ivan Stević (OBK Beograd), Jovan Zekavica, Marko Danilović i Stefan Stefanović (Borac Čačak), Dejan Marić (OBK Beograd), Miloš Borisavljević i Marko Polumirac (CCN Metalac), Esad Hasanović (Radnički, Kragujevac), Goran Šmelcerović (Dubočica) i Marko Stanković…
Na ovim trkama odrediće se ekipe za dve jake manifestacije “Trofej Poreča” 9. marta i etapnu “Istarsko proleće” od 13. do 16. marta. Od izbornih trka oslobođeni su Ivan Stević iz OBK Beograda koji u profi majici vozi za rumunski Tušnad i Miloš Borisavljević iz CCN Metalca, jer su svojim visokom rezultatima na UCI trkama prošle godine izborili mesto u reprezentaciji. Stević je tražio da bude rezerva za ove trke jer sprovodi i poseban program. Jovana Crnogorac je na trkama na Kipru.
Petorica najuspešnijih na izbornim trkama stratovaće u Istri. Biciklisti koji je ne završe prvu trku “Trofej Poreča” biće vraćeni posle trke i zamenjeni sledeće rangiranim. Izborne trke su otvorene za sve bicikliste. BSS će snositi troškove ishrane i smeštaje za sve kategorisane bicikliste, osim biciklista iz beogradskih klubova. Početak hotelskih usluga je večera 1. marta, a završetak ručkom 2. marta.
Selektor Pavlović pozvao je i najbolje juniore na izborne trke: Milana Dragojevića i Daria Nimčevića iz subotičkog Spartaka, Dušana Rajovića i Andriju Čukića iz CCN Metalca, Dušana Kalabu i Andreja Galovića iz Partizana, Nikolu Rosića iz aranđelovačke Šumadije i Milana Bogdanovića iz Niškog Železničara MBN.
U stručnom štabu na izbornom trkama biće Radiša Čubrić (CCN Metalac), Predrag Prokić (Borac), Miodrag Vuleta (Šumadija Biro plan Aranđelovac) i Dejan Perčić (Spartak).
Program trka je
– 1. mart: 11 do 12 časova okupljanje na platou kod stadiona Partizana u humskoj.
13,00: Avala, brdski hronometar 4,5 km.
15,00: Ostružnica pojedinačni hronometar, 4 do 9 km.
16,00: Ada – Obrenovački drum, 60 km pojedinačni hronometar.
2. mart: 9 – 9,30 okupljanje i polazak ispred stadiona Partizana.
10,00: Krnjača start drumske trke (Krnjača, Pančevo, Kovin, Smederevo, Brestovik, Grocka, Leštane, Bubanj potok, Beli potok, Čarapićev brest, Avala, Bubanj potok, Beli potok, Čarapićev brest, Avala) ukupno oko 160 km.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.