PLANET BAJK MTB PRVENSTVO SRBIJE U KOŠUTNJAKU 21. JULA

posted in: Vesti | 0

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija na trci u nedelju 21. jula našim najboljim predstavnicima u planinskom biciklizmu garantuje poseban prestiž koju donosi titula državnog prvaka. U organizaciji Biciklističkog saveza Srbije i kluba Crvena zvezda, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, na atraktivnoj stazi u Košutnjaku biće održan „Planet bajk” MTB šampionat Srbije u kros – kantri olimpijskoj disciplini…
Prvenstvo će otvoriti trka poletaraca u 11 časova, a vrhunac nadmetanja predstavljaće nadmetanja u konkurencijama elita muškarci (uz mlađe od 23 godine), elita dame i juniori, koji zajedno startuju u 13:30. Svaka kategorija prolazi različit broj krugova na šumskoj stazi dužine 4.500 metara. Biće zanimljivo videti da li će na konto državnih odličja nove krune dodati naši proslavljeni reprezentativci Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac) i Jovana Crnogorac (BK Novi Sad), branioci titula u najjačim konkurencijama izborenih prošle godine na Staroj planini.

Poseban događaj na Košutnjaku biće i bike test u organizaciji generealnog sponzora šampionata, Planet Bike-a, prilikom koga će posetioci moći da isprobaju najbolje bicikle iz „SCOTT” i Cannondale programa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.