Pobeda Marka Danilovića na otvaranju sezone u Mađarskoj

posted in: Vesti | 0

Na trci “ XVI MEMORIJAL SAJO PETER” , koja je zvanično trka za otvaranje biciklističke sezone u Madjarskoj u elitnoj trci pobedio je Marko Danilović, a u kategoriji mladjih kadeta(U15), drugo mesto osvojio je Boško Veličić.

Ovogodišnja sezona drumskih biciklističkih trka u Srbiji trebalo je započne trkom u Beogradu na stazi Ušće, ali je otkazana zbog ne mogućnosti dobijanja dozvola za korišćenje javnih površina, tačnije tražena je ekstremno visoka taksa za dobijanje te dozvole. U takvoj situaciji neki od biciklističkih klubova iz Srbije, medju kojima BORAC i Reprezentacija Srbije u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji nastupili su na otvaranju sezone u Madjarskoj. Trka je održana u blizini grada Bonjihad, pod nazivom “XVI Memorijal Sajo Peter”. Staza je bila kružna sa izlaskom sa kruga na cilj gde je bio uspon od 3km. Seniori su vozili 105km i u veoma dinamičnoj trci na 15km pre cilja dogodio se odlučujući beg u kome su bila trojica biciklista iz Srbije medju kojima i Marko Danilović, koji je ovaj put nastupao u dresu Reprezentacije Srbije. Na završnom usponu Danilović je pokazao da je trenutno najspremniji i pobedio ispred drugova iz Reprezentacije Stevana Klisurića i Djordja Djurića. Na trci nastupili su i ostali članovi seniorske ekipe Borca, Stefan Stefanović za Reprezentaciju Srbije, a Stefan Sretenović i Jovan Rajković u dresu Borca. Sva trojica završila su uspešno trku, Sretenović i Stefanović u glavnoj grupi, a Rajković u grupi iza. Istu trku vozili su i juniori, a medju njima i dva juniora Borca, Jovan Djumić i Aleksa Radmilac. Trku su završili ali nisu ostvarili zapaženiji rezultat.

U kategoriji kadeta, koji su vozili 85km, nastupio je i kadet Borca, Dejan Cogoljević, kandidat za kadetsku Reprezentaciju Srbije za letnji Festival mladih Evrope-EYOF. U veoma jakoj konkurencji bio je plasiran medju prvih deset takmičara.

U kategoriji mladjih kadeta (U15), koji su vozili 35km, nastupio je Boško Veličić. U sprintu vodeće grupe osvojio je drugo mesto, mada je malo nedostajalo da ostvari i pobedu. Naime, linija cilja bila je stavljena u blagoj krivini, a Boško se kretao spoljnom stranom-dužom puta i zbog ne iskustva nije pobedio.

Sledeći nastup biciklista BORCA na domaćim drumovima je ne izvestan, jer organizatori imaju velikih tehničkih i finansijskih problema da dobiju odredjena saglasnosti za održavanje takmičenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.