Pobeda Borca i Stefana Stefanovica

posted in: Vesti | 0

Na prvom kupu Srbije u biciklizmu koji je održan na autodromu Beranovac kod Kraljeva pobede su ostvarili seniorska ekipa BORCA i Stefan Stefanović, kao i kadet Dejan Cogoljević, a junior Jovan Djumić, juniorska ekipa i mladji kadet Boško Veličić I ekipa osvojili su druga mesta.

Prvi Kup Srbije u biciklizmu trebalo je da se održi krajem meseca marta u Beogradu, ali zbog problema sa dobijanjem odgovarajućih saglasnosti za održavanje takmičenja, trka je odložena i održana u nedelju 14.aprila na autodromu Beranovac kod Kraljeva. Po veoma hladnom i kisovitom vremenu u veoma surovim uslovima, seniori i juniori vozili su zajedno 20 krugova u ukupnoj dužini od 105km. Zanimljiva borbi vodila se uglavnom izmedju biciklista beogradskog PARTIZANA i BORCA. U završnom begu bio je Stefan Stefanović i najbolji takmičar iz Partizana Stevan Klisurić i zajedno su došli na sprint u kome je Stefan Stefanović bio bolji i ostvario pobedu. Treće mesto ostvario je takmičar METALCA Djordje Djurić. Zanimljiva borba vodila se i za ostale pojedinačne plasmane jer su uticale na ekipni plasman, s obzirom da je Marko Danilović imao gumi defekt i zaostao ceo krug za konkurentima. U takvoj situaciji velika odgovornost pala je na Jovan Rajkovića i mladog Stefana Sretenovića. Oni su ostvarili sedmo i osmo mesto sto je ekipi donelo ukupno 170 bodova koliko je imao i Partizan, ali pobeda je otisla Borcu jer je imala bolje plasiranog pojedinca.

U juniorskoj konkurenciji pobedu su pojedinačno i ekipno ostvarili biciklisti Partizana, ali drugi je bio takmičar BORCA Jovan Djumić kao i ekipa, dok je uprkos defektu, peti bio Bogdan Milošević.

Kadeti su vozili trku u boljim uslovima jer je kiša u medjuvremenu prestala i odvezli su 10 krugova u dužini od 52km. U veoma dobroj vožnji Dejan Cogoljević je ubedljivo osvojio prvo mesto. Sa ovim plasmanom potvrdio je svoju kandidaturu za odlazak na LETNJI FESTIVAL MLADIH EVROPE – EYOF koji se održava u Azejberdžanu ovog leta.

Mladi kadeti vozili su trku u dužini od 26km. Boško Veličić došao je na cilj zajedno sa dva takmičara iz Sombora koji su iskoristili svoju brojčanu prednost i u taktičkom sprintu ostvarili pobedu ispred mladog bicikliste Borca. Ekipno Borac je osvojio drugo mesto.

Posle prve ovosezonske trke na drumu vidi se da su biciklisti BORCA vredno radili preko zime i da spremni ulaze u novu sezonu. Najbolje takmičare kluba, seniore Marka Danilovića i Stefana Stefanovića očekuju narednih dana nastupi za Reprezentaciju Srbije na trkama u okviru Euro toura koje su kvalifikacione trke za naredne Olimpijske igre. Prvo nastupaju na trci BEOGRAD-BANJA LUKA od 18-21.aprila, a potom na dve trke u Turskoj Tour of Mersin i Tour of Mesopotamia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.