Pobeda Marka Danilovića na prvom biciklističkom kupu Srbije u novoj sezoni

posted in: Vesti | 0

Marko Danilovic na pobednickom postolju

Na prvom Kupu Srbije u biciklizmu koji je održan u Beogradu, biciklista Borca Marko Danilović osvojio je prvo mesto.

Marko Danilovic prolazi kroz cilj

Biciklistička sezona u Srbiji otvorena je trkom za Kup Srbije za sve kategorije u Beogradu u subotu 26.marta na kružnoj stazi na Ušću. Seniorska ekipa Borca nastupila je u hendikepiranom sastvu, jer  Jovan Zekavica  nije nastupio zbog povrede, a  Goran Antonijević je nastupio ovog vikenda po prvi put u novoj biciklističkoj disciplini MTB. Ekipi su priključeni juniori Aleksandar Petrović i Milan Milivojević  kojima je ovo bilo lepo iskustvo. I u takvim okolnostima najbolji biciklisti Borca potvrdili su kvalitet i dobru formu. Na kružnoj stazi gde je jedan krug bio dug 4km, a vozilo se 24 kruga (96km), odmah posle starta krenulo se u ofanzivnu vožnju gde su se u vodećim grupama smenjivali Stefanović i Danilović, da bi posle petog kruga od velike grupe odvojio Stefanović i biciklista Metalca iz Kraljeva Dragojević koji su ostvarili maksimalnu prednost od oko 2 minuta. Njihov beg je uhvaćen sredinom trke, da bi Marko Danilović  kontrirao i napravio nov beg sa još dvojicom biciklista. Ta trojka složno je išla  zajedno sve do predzadnjeg kruga, kada je Danilović napravio odlučujući napad i ostavlja svoje pratioce. U veoma ubedljivoj vožnji ostvaruje novu pobedu sa kojom je poveo u ovogodišnjem Kupu Srbije. Stefan Stefanović je osvojio osmo mesto, a Aleksandar Petrović je došao u glavnoj grupi, što je ekipi Borca donelo treće mesto ekipno iza ekipa Metalca iz Kraljeva i Partizana iz Beograda.

Stefan Sretenovic na postolju

U mladjim kategorijama najvredniji rezultat ostvario je kadet Stefan Sretenović koji je osvojio treće mesto, a Veljko Vučićević  osmo mesto.

Sledeći nastup biciklisti Borca imaće 3.aprila  sa Reprezentacijom Srbije na trci GP ADRIA u Sloveniji, a maldje kategorije na medjunarodnoj trci u Bugarskoj takodje 3.aprila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.