Pobeda seniora i kadeta biciklista Borca na drugom kupu Srbije

posted in: Vesti | 0

Na drugom Kupu Srbije u biciklizmu senior Marko Danilović, kadet Boško Veličić, seniorska i kadetska ekipa osvojili su prva mesta, mladji kadet Stefan Vučićević i masters Toni Smiljanić osvojili su treća mesta.

Drugi kup Srbije održana je u nedelju 23.05.2021.godine na autodromu Beranovac kod Kraljeva. Uz učešće preko 200 biciklista iz cele Srbije vidjene su kvalitetne trke u celodnevnom programu.
Seniori su vozili 20 krugova u ukupnoj dužini od 105km. Odmah posle starta formirala se vodeća grupa od osam takmičara medju kojima su bili Stefan Stefanović i Aleksa Radmilac, ali i četiri takmičara iz beogradskog Partizana. Trenutno najbolji biciklista u Srbiji Marko Danilović mudro je čekao više od polovine trke da se biciklisti Partizana iscrpe i onda se dao u poteru za njima. Vodeću grupu stigao je dva kruga pre kraja, ali iz te grupe odvojio je takmičar iz Banja Luke koji se ne boduje za Kup Srbije i kojeg Danilović nije mogao da stigne. U završnici trke Danilović odlazi sa Dušanom Veselinovićem iz Partizana i u sprintu ga pobedjuje. U grupi iza Stefan Stefanović osvaja četvrto mesto(treće za Kup) i sa njim dolazi i Aleksa Radmilac na šestom mestu, što je bilo dovoljno za ekipnu pobedu. U generalnom plasmanu vodeće pozicije preuzeli su Marko Danilović pojedinačno i ekipa Borca.


Juniori su vozili zajedno sa seniorima, a Dejan Cogoljević nije se najbolje snašao u sprintu prateće grupe I osvojio je peto mesto.

Kadeti su vozili 10 krugova u ukupnoj dužini 52,5km. Ekipa Borca bila je najofanzivnija na trci, prvo je u begu bio Vukašin Jovančević, pa potom Matija Peković, ali sredinom trke uspeo je beg Boška Veličića koji je ubedljivo osvojio prvo mesto. U pratećoj grupi peto mesto osvojio je Boris Mitrović, a neposredno iza njega prošli su Matija Peković i Vukašin Jovančević. Ovi plasmani bili su dovoljni za prvo mesto ekipno, što je donelo i prvo mesto u generalnom plasmanu, kao i vodjstvo Boška Veličića pojedinačno.


Mladji kadeti vozili su 6 krugoava u ukupnoj dužiniod 31.5km. Pobedu je ostvario takmičar iz beogradskog Partizana veoma ubedljivo, a iza njega došla je velika grupa u kojoj Stefan Vučićević u sprintu osvaja drugo mesto, ukupno treće.


Mastersi su vozili 10 krugova u ukupnoj dužini od 52,5km. Za Kup Srbije bodovala se samo apsolutna kategorija i u takvoj konkurenciji Toni Smiljanić osvojio je treće mesto dok su Nenad Jevtović i Miroslav Bogdanović osvojili četvrto i peto mesto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.