Uspešan vikend biciklista Borca

posted in: Vesti | 0

Na medjunarodnoj trci GP KAJDACS 2021 u Madjarskoj junior Dejan Cogoljević osvojio drugo mesto, a na Kupu Beograda kadet Boško Veličić i mladji kadet Stefan Vučićević osvojili prva mesta.


U subotu 15.5.2021.godine kombinovana ekipa biciklističkog kluba BORAC nastupila je na medjunarodnoj biciklističkoj trci GP KAJDACS 2021 u Madjarsjoj u okolini Szekzarda. Staza trke bila je kružna, 2,9km x 35 krugova u ukupnoj dužini od 101,5km. Kako su seniori i juniori vozili zajedno, taktika je bila da se pomogne juniorima da naprave rezultat, jer seniorima ova trka je bila pripremna za dalji program. Sa ekipom Borca putovao najbolji srpski junior Mihailo Stolić iz Sombora, što je bilo veliko pojačanje na ovoj trci. U vodećoj grupi nalazili su se Stolić, Cogoljević i senior Danilović, ali u drugoj polovini trke iskusni Danilović iz taktičkih razloga ostaje sa nekoliko kvalitetnih seniora koji su motrili na njega. U takvoj situaciji otvorila se prilika da juniori naprave dobar rezultat, što su oni i iskoristili, Stolić je pobedio kod juniora, a ukupno je osvojio drugo mesto, Cogoljević je bio drugi junior, ukupno šesti. Danilović je došao odmah iza vodeće grupe, dok je Aleksa Radmilaz došao u velikoj grupi.


U nedelju vozila se trka za Kup Beograda za mladje kategorije u Parku prijateljstva na Ušću. Kadeti i mladji kadeti vozili su zajedno 15 krugova u ukupnoj dužini od 26km. Odmah od starta Boško Veličić se odvojio i ubedljivo ostvario pobedu dok je Boris Mitrović osvojio četvrto, a Matija Peković peto mesto. Vukašin Jovančević nije završio trku zbog mehaničkog kvara. Kod mladjih kadeta pobedu je ostvario Stefan Vučićević koji je svoje konkurente pobedio u lepom sprintu.


Naredna trka za bicikliste Borca biće Kup Srbije koji se održava 23.maja.2021.godine na autodromu Beranovac kod Kraljeva. Odmah sa te trke kombinovana ekipa Borca i Metalca iz Kraljeva odlazi na medjunarodnu trku OKO ALBANIJE koja se održava od 24-28.05.2021.godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.