Počeo seminar za operativne trenere

posted in: Stare vesti | 0

U Hotelu „Dom“ u Beogradu počeo je seminar za operativne trenere u biciklizmu u organizaciji BS Srbije, Viske sportske i zdravstvene škole iz Beograda i Olimpijskog komiteta Srbije.
Predavači su slovenački trener Luka Žele, koji trenuto vodi reprezentaciju Turske i turski klub Manisa spor za za koji će u novoj sezoni voziti Gabor Kasa i Ivan Stević srpski kandidati za olimpijsku trku u Londonu, i dva srpska stručnjaka, profesori fizičkog vaspitanja Branko Banović direktor Partizana i Radomir Pavlovića predsednik Stručne komisije BSS. U radu će učestvovati i predavači Visoke sportske i zdravstvene škole iz Beograda…


– Seminar će trajati od 17. januara i imamo 11 polaznika sa Visoke sportske i zdravstvene škole u Beogradu i devet iz naših klubova i organizacija – kaže predsednik BS Srbije Dragan Dostanić.- Predviđeno je da u ovoj fazi u deset dana fond bude 70 časova, a zatim naproleće još 70 časova praktičnog dela iz biciklizma. Završna predavanja biće na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi u Beogradu. Olimpijski komitet Srbije je pomogao organizaciju zahvaljujući fondu “Olimpijska solidarnost”. Nama je veoma važno da dobijemo što veći broj operativnih trenera, jer nas novi Zakon o sportu obavezuje na mnogo kvalitetniji stručni rad u klubovima, posebno sa mladima.
Luka Žele je dugo boravio u Međunarodnom trening centru UCI u Eglu kraj Lozani kao trener i peravač i ima i zavidno iskustvo kao menadžer i direktor profesionalnih ekipa.
Prošle jeseni i Kovačici uspešno je održan regionalni seminar za trenere u planinskom biciklizmu koji je organizovala Međunarodna biciklistička unija (UCI) u saradnji i na predlog Evropske bicklističke konfederacije (EBC) i Balkanske biciklističke unije (BCU) čiji je generalni sekretar srpski biciklistički radnik i komesar UCI Marko Pročikević. Trojica srpskih trenera Aleksandar Marić, Boris Popović i Nemanja Vajs uspepšno su prošla ovaj seminar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.