Potpisan ugovor o obuci stručnih kadrova u biciklizmu

posted in: Stare vesti | 0

Ugovor o obuci stručnih kadrova za biciklistički sport svečano je potpisan u prostorijama Sportskog saveza Vojvodine u Novom Sadu.
Potpisali su ga Nebojša Subić za Biciklistički savez Vojvodine i Nenad Sudarov ispred Pokrajinskog zavoda za sport. Prisustvovali su i Milorad Dokmanac ispred Sekretarijata za sport i omladinu Vojvdine, kao i predstavnici sredstava informisanja.
– Biciklistički savez Vojvodine je dobio ponudu za stručno osposobljavanje od Pokrajinskog zavoda za sport, kao ovlašćene ustanove, za sticanja zvanja „operativnog trenera u biciklizmu“, osposobljenost trećeg nivoa – rekao je Nebojša Subić – Program nastave obihvata 240 časova a upis za novu grupu polaznika očekuje se u februaru 2011. Takođe, omogućili smo i plaćanje školarine u više rata. Ovo je veoma važan projekat za ceolokupni biciklistički sport, jer će novi Zakon o sportu obavezivati klubove i organizacije da imaju školovane trenere, tako da smo, nadam se, na vreme počeli stvaranje kadrova.

Pokrajinski zavod za sport je osposobio preko 10.000 hiljada trenera raznih profila, među kojima je znatan broj onih koji su stekli visoke reputacije kod nas i u svetu: Ljubomir Vračarić-aikido, Radovan Silaški-atletika, Slobodan Vičević i Đorđe Predin-vaterpolo, Zoran Pančić i Milorad Stanulov-veslanje, Leopold Herenčić-dizanje tegova, Vladimir Jorga-karate, Božidar Maljković, Dušan Ivković, Mirko Novosel, Bogdan Tanjević, Moka Slavnić i Laslo Hajnal-košarka, Zoran Gajić i Milorad Kijac-odbojka, Adolf Zahorjević-plivanje, Branislav Simić i Stevan Horvat-rvanje, Veselin Vujović i Mile Isaković-rukomet, Aleksandar Grujić i Gordana Perkučin-stoni tenis, Janoš Juhas-streljaštvo, Vujadin Boškov i Stevan Sekereš-fudbal i drugi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.