Predsednik UCI Patrik Mekvejd izabran za člana MOK

posted in: Rezultati | 0
Novi član MOK Patrik Mekvejd u sredini sa gen sek BSS Rokvićem levo i predsednikom BSS Dostanićem

Na 122. sesiji Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) u toku Zimskih olimpijskih igara u Vankuveru izabrano je šestoro novih članova MOK.

To su Patrik Mekvejd (Irska) predsednik Međunarodne biciklistčke unije (UCI), princ Fejsal al Husein (Jordan), Marija de la Soledad Kasado Estupinon (Španija, kao predstavnik Međunarodne triatlonske unije), Beri Džon Majster (Novi Zeland, generalni sekretar OK Novog Zelanda i nekadašnji olimpijski šampion u hokeju na travi), Dagmabit Girmej Berhame (ona je generalni sekretar OK Etiopije) i Jang Jang (Kina, olimpijska šampionka u brzom klizanju, predstavnik aktivnih sportista).
Poznati nemački mačevalački šamion Tomas Bah reizabran je u drugom mandatu na mesto potpredsednika MOK, a  Sem Ramsami je reizabran za člana Izvršnog komiteta MOK.
Pre Patrika Mekvejda član MOK bio je predsednik Međunarodne biciklističke unije od 1991. do 2005. Holanđanin Hein Verbrugen. On je sada počasni član MOK. Bio je i predsednik Koordinacione komisije MOK za Olimpjske igre u Pekingu 2008.
Čestitku Patriku Mekvejdu na izboru uputio je u ime Biciklističkog saveza Srbije predsednik Dragan Dostanić.
– Ovo je veliko priznanje biciklističkom sportu u celini – naglasio je Dostanić. – Takođe, potvrda je i da MOK uvažava popularnost, razvijenost i ugled biciklizma kao tradicionalnog sporta u olimpijskoj porodici, ali i njegov značaj u rekreaciji i  saobraćaju, jer je ekološki najčistiji vid prevoza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.