Selektori Čubrić i Davosir ocenili pripreme čistom desetkom!

posted in: Rezultati | 0

Selektori Radiša Čubrić (drumski biciklizam) i Ivan Davosir (planinski biciklizam), ocenili su prve zimske pripreme čistim desetkama! Na sednici Upravanog odbora Biciklističkog saveza Srbije, kojom je predsedavao predsednik BSS Dragan Dostanić, razmatrani su njihovi izveštaji o pripremama u  Bjeloj, odnosno Sušnju kraj Bara i zaključeno je da se ulože napori da u veoma teškoj finansijskoj situaciji, sa smanjenim budžetskim sredstvima u odnosu na prošlu godinu, organizuje, do prvih trka u sezoni, još jedno okupljanje ukoliko vremenski uslovi u Srbiji budu loši…


– Program smo ispunili u celini, radilo se naporno sa treninzima i od pet časova i više – naglasio je selektor Radiša Čubrić. – Atmosfera je bila odlična, stariji su prednjačili, mlađi biciklisti su imali šta da nauče. Hotel „Vila Mirela“,  čiji je jedan od menadžera nekadašnji biciklista Aleksandar Jugović, pružio nam je izuzetno gostoprimstvo uz odličnu ishranu.
Na pripremama su bili, između ostalih, Ivan Stević, Esad Hasanović, Žolt Der, Nikola Kozomara,  Nikola Stefanović (Partizan Srbija), Jovan Zekavica (Borac – Partizan Srbija), Gabor Kasa (Spartak Subotica), Dragan Spasić, Aleksandar Dukić, Jovan Rajković i Dejan Marić (Železničar MBN, Niš), Aleksandar Milivojević i Marko Stanković (Metalac, Kraljevo), Marko Vuleta Đukanov (As Apatin), Aleksa Marić (Crvena zvezda)…
Selektor za planinski biciklizam Ivan Davosir radio je na pripremama sa trenerom reprezentacije Igrom Jemcovim i takođe je veoma zadovoljan. Na pripremama su bili Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac), Boris Popović (Ris sajkling Novi Sad), Ivan Jovanović (Metalac, Kraljevo), Ivan Tomić (Progresiv, Beograd), Oliver Štrbac (Fanatik), Akoš Brindza (Kapriolo, Bačka Topola) i Aleksa Marić (Crvena zvezda). Predsednik  BS Srbnije Dragan Dostanić i predsednik Stručne komisije BSS Radomir Pavlović obišli su obe reprezentacije, kao i juniorsku selekciju, koja je nešto kasnije doputovala u Bar, a za vozne karte sponzor BSS bile su Železnice Srbije.
Pavlović je pohvalio rad u reprezentacijama, posebno za planinnski biciklizam istakavši da su programi treninga, priprema, analiza i testiranje vozača bili na svetskom nivou. Obavestio je i da su obavljena i testiranja sa juniorima, koje je na pripremama vodio selektor kadetske reprezentacije Nikola Jakpvljević i trener Marko Nikićijević. Reprezentacija u drumskom biciklizmu prvu trku ima 7. marta u Trstu a „planinci“ odlaze početkom marta na dve trke visoke kategorije u Tursku.
Formirana je i Stručna komisija BSS. Uz predsednika  Radomira Pavlovića, u njoj su i Branko Banović direktor Partizana a drugi član  biće predstavnik klubova za planinski biciklizam Srbije, koji će uskoro biti imenovan. Po potrebi u radu će učestvati i selektori i članovi stručnih štabova reprezentacije. Stručna komisija će razgovarati i sa kandidatima za selektora za mlađe kategorije i  u najskorije vreme će Upravnom odboru BSS predložiti rešenje za ovu funkciju. Prihvaćen je i kalendar takmičenja, broj trka za Biciklističku ligu Srbije u drumskom biciklizmu  za elitu ograničen je na deset, ali će mlađe kategorije imati 12.
Član Upravnog odbora BS Srbije Miroslav Uskoković, predsednik Partizana i ugledni privrednik , finansijski je pomogao  odlazak Marka Pročikevića, srpskog biciklističkog radnika sa zvanjem komesara UCI za doping kontrolu, na seminar u sedištu UCI u Eglu kraj Lozane 20. i 21. marta.
Velika pažnja u ovoj sezoni posvetiće se školskom i dečijem biciklizmu. Usvojen je i pravilnik o organizaciji Školske lige Srbije i Prvenstva Srbije za školarce.
Srbija će biti domaćin Šampionata Balkana u planinskom biciklizmu. Organizator je klub Radnički iz Kragujevca  od 21. do 23. maja.
Po povratku juniorske selekcije sa priprema, Disciplinski sud BSS razmatraće i nesportsko ponašanje četvorice biciklista. Nesporazum sa predstavnicima Anti doping agencije Srbije na Šampionatu Srbije u ciklo krosu u Kraljevu je u postupku pred organima BSS. Rezultati testiranja trojice takmičara su negativni. BS Srbije je uplatio i sredstva, koja prema odluci Ministarstva za omladinu i sport Srbije, pripadaju Agenciji…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.