Srpski biciklisti pet časova u sedlu!

posted in: Rezultati | 0
Srpski biciklisti na pripremama

Selektor Radiša Čubrić nametnuo je žestok ritam na prvim pripremama kandidata za reprezentaciju u Bjeloj. Na priprema su: Ivan Stević, Esad Hasanović, Žolt Der, Nikola Kozomara, Nikola Stefanović (Partizan Srbija), Jovan Zekavica (Borac – Partizan Srbija), Gabor Kasa (Spartak Subotica), Dragan Spasić, Aleksandar Dukić, Jovan Rajković i Dejan Marić (Železničar MBN, Niš), Aleksandar Milivojević i Marko Stanković (Metalac, Kraljevo), Marko Vuleta Đukanov (As Apatin), Aleksa Marić (Crvena zvezda)… Priključio se i Predrag Prokić iz kragujevačkog Radničkog a u završnoj fazi očekuje se dolazak i srpskog profesionalca iz praške Sparte Nebojše Jovanovića.


– Povukli smo pravi potez i zahvaljujem se rukovodstvu BSS na trudu da u teškoj finansijskoj situaciji pronađe sredstva za ove veoma važne pripreme – kaže Čubrić. – Atmosfera je odlična, dobro je što su stariji i iskusniji biciklisti od kojih većina ima i zavidnu profesionalnu karijeru i iskustvo, sa vozačima do 23 godine, koji mogu od njih mnogo da nauče. Smešteni smo u hotelu Vila Mirela čiji je menadžer nekadašnji biciklista Aleksandar  Jugović i uslovi su idealni, od raznovrsne hrane do odličnog smeštaja!
Ritam u prvom delu bio je oštar. Poslednjeg dana prve faze stariji biciklisti bili su u sedlu pet časova, a mlađi četiri  i to po brdima! Prosek je bio 33 km na čas!
– Sledi nekoliko dana sa kraćim distancama, a zatim ponovo serija od nekoliko petočasovnih treninga. Vreme nam ide na ruku, jednom nas je malo poprskala kiša, ali, iako je temperatura oko 10 stepeni, sunčano je i program se odvija po planu. Sreli smo i naše reprezentativce u planinskom biciklizmu, napravili smo mali piknik i podelili putnu hranu… Oni su u Sušnju kod Bara. Očekujemo za vikend dolazak juniora, čija će baza biti Bar.  Ako ovako nastavimo biće lepih vesti u novoj sezoni koja počinje trkom u Trstu 7. marta – najavio je Radiša Čubrić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.