Profi tim Partizan „Pauer muv“ doveo posle Jovanovića i Spasića!

posted in: Stare vesti | 0

Srbija će i u 2011. imati profesionalni biciklistički tim koji će biti, u stvari, reprezentacija Srbije! Dogovor između Partizana, Bicklističkog saveza Srbije i Bicklističkog saveza Beograda kao i nekih klubova, da se formira jaka ekipa koja bi se upustila u izglednu borbu za bodove i odlazak na Olimpijske igre u Londonu 2012. je ispunjen: tim će se zvati Partizan „Pauer muv“ i imaće osam vozača sa srpskom licencom i još po četiri takmičara sa švajcarskim i grčkim licencama!

.

Ekipi su se priključila dvojica sjajnih srpskih reprezentativaca Nebojša Jovanović (vratio se iz praške Sparte) i Dragan Spasić (došao iz Železničara MBN). Iz prošlogodišnjeg profi tima Partizan Srbija voziće Ivan Stević, Esad Hasanović, Nikola Kozomara, Jovan Zekavica i Nikola Stefanović, a iz juniorskog pogona prekomandovan je Filip Pavlović. Žolt Der je prešao u kragujevački Radnički, a Svetislavu Blagojeviću i Belorus Eugeniju Sobalu crno beli su se zahvalili na saradnji. Od stranaca, profi karijeru u Milramu imao je Švajcarac Kristofer Šmit, tu je i Nikolas Vinter kao i još dvojica takmičara iz Švajcarske, dok od četvorice Grka sa Krita, dvojica su dobri takmičari sa lepim iskustvom na pisti a dvojica su klasični vozači u drumskom biciklizmu Ejagevas Karijagijanikis i Dimitrios Papaderos.
– Očekujemo podršku i od Ministarstva omladine i sporta Srbije sa kojim sarađujemo i u organizaciji trke Banjaluka – Beograd, jer je cilj ove ekipe da sakupi dovaljno bodova i da Srbija bude među 24 nacije Evropa tura na kraju 2011. i da imamo predstavnike na OI u Londonu. Mislim da imamo dobar tim, odličan program sa mnogo trka u Evropi, jer se samo bodovi sa tih trka računaju za rang listu. Nadam se da ćemo, kada budemo podvlačili crtu ispod bilansa nove sezone imati razloga za slavlje – kaže direktor kluba Branko Banović.- Naravno ima dosta poziva i za trke u Južnoj Americi i Aziji, a progam je napravljen uz konsultacije sa selektorom Radišom Čubrićem koji je i jedan od menadžera ekipe. Dolazak Spasića i, posebno, Jovanovića nam mnogo znači, obojica imaju bogato iskustvo i veliki su borci. Jovanović se uspešno oporavio od teške povrede zadobijene letos na trci u Češkoj i mislim da će u narednoj sezoni biti onaj stari.
Menadžeri su i Dušan Banović, Aleksandar Nikačević, Žak Žalidon (Švajcartska) i Saša Gajičić selekor srpske juniorske reprezentacije. Glavni sponzor „Pauer muv“ je švajcarska firma koja se bavi prodajom bicikala, delova i opreme na veliko, a ima i agenciju za organizaciju ciklo tura i obezbeđivanje poziva za trke. U sponzorskom pulu je i srpska „Ciklo Manija internešenel“ čiji je vlasnik nekadašnji profesionalac Zoltan Tarjan i koja je generalni zastupnik za Srbiju proizvođača DMT sprinterica, kaciga LAS i točkova Novatek. Bicikli će se praviti po meri za sve vozače i biće firme „Pauer muv“, a oprema ostaje „Leda sport“.
– Partizan će u 2011. posebnu pažnju posvetiti i kadetskoj ekipi u kojoj imamo osam vozača rođenih 1995. i trojicu rođenih 1996. Tu su Luka Kotur, Mitić, Panić… Takođe, imamo i ekipu sa pet juniora, među kojima je i talentovani Nikola Mihajlović. Planiramo da se okupimo 10. jaunara iduće godine. Pripreme će biti ili u Crnoj Gori ili na Kritu. Imamo odličnu saradnju sa kritskim trenerima, uostalom četvorica biciklista su sa Krita, i razmotrićemo i ponudu da jedan deo programa sprovedemo i na ovom sunčanom ostrvu gde su preko zime sjajni uslovi za rad – dodao je Branko Banović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.