Reprezentacija Srbije u dobrom društvu na trci u Meksiku

posted in: Stare vesti | 0

Reprezentacija Srbije 27. novembra odlazi na trku “Vuleta Čiapas“ (30. novembar -5. decembar) u Meksiku u kategoriji 2.2. U ekipi su Žolt Der i Predrag Prokić (Radnički, Kragujevac), Esad Hasanović (Partizan Srbija), Gabor Kasa (Spartak, Subotica), Dragan Spasić (Železničar MBN, Niš), Marko Stanković (Metalac, Kraljevo) i Dejan Vidaković (As, Aptin). Uz selektora Radišu Čubrića u stručnom timu su i njegov pomoćnik Rajko Čubrić i mehaničar Boža Jovanović.

– Organizatori su nam platili avio karte, što je, na neki način, priznanje srpskom biciklizmu jer su pod istim uslovima pozvane iz Evrope još samo nacionalne selekcije Italije i Španije. Na listi učesnika je ukupno 18 reprezentacija, profi ekipa i timova, voziće i selekcije iz Meksika, Bolivije, Argentine, Čilea, Kolumbije, Kostarike, Gvatemale, Kube… – rekao je pred put selektor Radiša Čubrić koji je ovako povoljan poziv dobio i zahvaljujući ličnim vezama u meksičkom biciklizmu.
Trka će imati sedam etapa, prvog dana 30. decembra voziće se pojedinačni hronometar i na 29,6 km i potom drumska trka na 74 km. Čubrić posebno ukazuje na petu i šestu etapu kada se ide na brdske ciljeve na 1.800 i 2.500 metara nadmorske visine:
– Na trci ima za svakoga po nešto, i za sprintere ali i za borbene brdske vozače. Mislim da imamo dobru ekipu, adut je, naravno, Žolt Der koji skoro i da nije prekidao sa trenizima, vozio je na Tajvanu, potom i u Boliviji, gde je pobedio u etapi i mislim da će se dobro pokazati i u Meksiku. Nama je ova trka dobro došla, jer smo produžili sezonu. Svi reprezentativci su dobro trenirali jer je novembar bio topao i u solidnoj formi dočekuju ovu trku. Ima dosta motiva, važno je, pre svega, da se srpska reprezentcaija predstavi na najbolji način u ovom delu sveta jer je ovo prvi put da, kao nacionalni tim, vozimo u Meksiku. Sa druge strane, i nagradni fond od 50.000 dolara nije zanemarljiv – istakao je Radiša Čubrić. –Tražiću maksimalno angažovanje, moraju da daju sve od sebe. Biće vremena, zima je duga, da se odmore i pripreme za veoma važnu predolimpijsku 2011.
Meksička federalna država Čiapas je najužnija država ove zemlje. Na istoku se graniči sa Gvatemalom. Ima 4,3 miliona stanovnika. Glavni grad je Tukstla.
Ovo je prvo učešće na „Vuelta Čiapas“ biciklista iz Srbije. Pre dve godina na trci „Oko Meksika“ kao član Endeke vozio je Žolt Der, a početkom devedesetih i selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić. Prošle godine na „Vuelti Čiapas“ pobedio je Kolumbijac Libardo Ninjo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.