Samo dvojica turisti na treningu

posted in: Vesti | 0

ČAČAK, 2. april (Info centar)

– Selektor za drumski biciklizam Radomir Pavlović, sumirao je ocene posle trening trke u nedelju u Čačku na kojoj je učestvovalo 15 kandidata za reprezentaciju:
– Trening je bio uspešan, zahvaljujem se na pomoći i saradnji biciklističkim radnicima čačanskog Borca. Odmah se videlo biciklistima nedostaju trke. Zato sam predložio da se u nedelju posle trke u Novom Sadu za Kup Srbije napravi još jedan trening od 80 km od Novog Sada do Beograda. Dobru pripremljenost za ovakav intenzitet rada pokazali su Borisavljević, Stanković, Danilović i Stević. Mlađi biciklisti su imali pomoć iza automobila da dostignu grupu na težim usponima. Jedino su Nikola Kozomara i Dejan Marić bili nezainteresovani za trening, jer su posle 60 km imali pola časa zaostatka. Sreli smo ih na okretu posle 130 km, ali su ponovo pustili grupu i stigli na cilj sa 45 minuta zaostatka. Trenirali smo prireme za završnicu trke na ravnom, pripreme za cilj na brdu i timski rada posle bega pojedinca ili grupe. BSS je snosio troškove dolaska učesnika, za dva prateća vozila i za ručak za 20 osoba posle trening trke…
Učestvovali su Ivan Stević, Dejan Marić i Nikola Kozomara (OBK Beograd), Igor Antonijević, Jovan Zekavica, Marko Danilović i Stefan Stefanović (Borac), Miloš Miladinović, Miloš Borsavljević (CCN Metalac), Gabor Kasa (Spartak), Nemanja Ambruš, Luka Kotur (Partizan), Oto Golubović (Radnički), Marko Stanković i Ukrajinac Dmitri Ponomarenko koji je član CCN Metalca za međunarodne trke. Nisu se odazvali pozivu Nebojša Jovanović iz OBK Beograda i Marko Polumirac iz CCN Metalca.
U stručnom štabu na trening trci, uz selektora Pavlovića, bili su i Radiša Čubrić (CCN Metalac) i Predrag Prokić (Borac), a trku su pratili predsednik čačanskog Borca dr Vladimir Milošević i Dragan Dostanić direktor čačanskog kluba.
– Prošli smo kroz možda i najlepše delove Srbije od Beljine kod Čačka preko Požege, Arilja, Prilika, Katića, Ivanjice, Guče… a cilj je bio na Jelici posle 174 km – dodao je Pavlović.- Bilo je dosta brda na stazi, skoro 30 km – Katići, Močioci, Vučkovica i Jelica sa 2.500 metara uspona, tako da smo ukupno na dva točka proveli pet i po sati. Imali smo idealno vreme, sve se završilo bez padova i sa samo dva defekta. Po završetku treninga otišli smo u mesto Atenica na tuširanje, a potom i na ručak, tako da smo ukupno prešli 192 km.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.