SENIORSKA EKIPA BICIKLISTIČKOG KLUBA BORAC PRVA, MARKO DANILOVIĆ TREĆI I   JUNIOR NIKOLA TRIPKOVIĆ DRUGI NA TRCI “NAGRADA ČAČKA” U OKVIRU KUPA SRBIJE

posted in: Vesti | 0

Marko-Danilovic-i-Stefan-Stefanovic-na-postolju-kategorija-U23Na biciklističkoj trci “NAGRADA ČAČKA” koja se bodovala za Kup Srbije, održanoj u nedelju 19.07.2015.godine, seniorska ekipa Borca osvojila je prvo mesto, a Marko Danilović  treće mesto pojedninačno. junior Nikola Tripković osvojio je drugo mesto u svojoj kategoriji.

 

Biciklističkas trka “NAGRADA ČAČKA” održana je na kružnoj stazi kroz sela Trbušane, Miokovci i Prijevor. Dužina jednog kruga bila je 8km, sa startom i ciljem kod kafane “KOD VLADA”.  Takmičenje je održano po veoma velikoj vrućini, a temperatura je prelazila i preko 45 stepeni na asfaltu.

 

Seniori i juniori vozili su 11 krugova u ukupnoj dužini od 88km. Odmah posle starta odvojio se takmičar iz OBK BEOGRADA Marko Stanković. Takmičari Borca nisu propratili ovaj rani beg, nadajući se da Stanković neće moći dugo sam da vozi jak tempo po velikoj vrućini. Ovo je bila njihova velika greška, jer je Stanković izdržao sam do predzadnjeg kruga, ali su biciklisti Borca morali da ulože veliki napor da bi nadoknadili propušteno u prvoj fazi trke. To su znalački iskoristili iskusni biciklisti, koji su sve vreme  trke ekonomično vozili i u trenutku dostizanja vodećeg napravili odlučujući napad. Ivan Stević uspeva da se odvoji od pratioca i ostvaruje svoju novu pobedu. Iza njega kao drugi stiže gosti iz Madjarske kipe MUGERENCE Segedin, ovogodišnji šampion Madjarske Molnar Ištvan. Marko Danilović osvaja četvrto mesto ukupno, ali treće za bodovanje za Kup Srbije. Jovan Zekavica osvojio je peto, a Stefan Stefanović šesto mesto. Ovo je bilo dovoljno za ubedljivu pobedu seniorske ekipe BORCA.

 

Nikola-Tripkovic-na-pobednickom-postolju,-kategorija-JunioriJuiniori su vozili zajedno sa seniorima. Ekipa Borca bila je oslabljena jer su Aleksandar Petrović i Jovan Djukanović u isto vreme kad je održana trka u Čačku nastupili za Reprezentaciju Srbije na trci u Austriji. Nikola Tripković je dostojno odmenio svoje kolege i u velikoj borbi uspeo da osvoji drugo mesto. Ovo je lep rezultat za Tripkovića kada se zna da je imao povredu kolena i da u zadnjih mesec dana nije mogao maksimalno dva trenira.

 

Mladji kadeti i kadeti vozili su 6 krugova u ukupnoj dužini od 48km. Najbolje plasiran mladi takmičar Borca bio je Stefan Sretenović koji je u kategoriji kadeta osvojio peto mesto. Ekipe kadeta i mladjih kadeta osvojile su druga mesta.

 

 

 

 

 

 

                       

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.