SENIORSKA EKIPA BORCA I MARKO DANILOVIĆ DRUGI NA PRVENSTVU SRBIJE

posted in: Vesti | 0

Na Prvenstvu Srbije u drumskom biciklizmu koje je održano na autodromu Beranovac u Kraljevu, senirska ekipa Biciklističkog kluba BORAC i Marko Danilović osvojili su druga mesta u elitnoj konkurenciji. U konkurenciji takmičara do 23 godine Marko Danilović osvojio je prvo mesto.
Prvenstvo je održano na kružnoj stazi autodroma Beranovac i seniori su vozili 25 krugova u ukupnoj dužini od 131km. Po veoma toplom vremenu odvijala se veoma zanimljiva trka gde se iz kruga u krug menjao redosled vodećih. Videlo se da se mladi takmičari Borca nisu dovoljno odmorili posle naporne TRKE KROZ SRBIJU i da im je nedostajala svežina. Prvi Borčev vozač ove sezone Jovan Zekavica, bio je totalno iscrpljen i nije dao ni deo onoga što se od njega očekivalo…

U takvim okolnostima odgovornost su preuzeli mladji Marko Danilović i Stefan Stefanović i veoma dobrom i racionalnom vožnjom uspeli da drže priključak sa vodećim, a 5 krugova pre kraja kada je u napad krenuo najbolji Srpski biciklista Ivan Stević, jedini koji je uspeo da ga prati bio je upravo Marko Danilović. Njih dvojica su zajedno došli na cilj i pobeda je pripala boljem i iskusnijem Steviću. Njhova prednost u odnosu na glavnu grupu bila je preko 3 minuta. Stefan Stefanović osvojio je osmo mesto, odnosno četvrto u plasmanu vozača do 23 godine. Jovan Zekavica borio se sam da dodje do cilja i zauzeo je 11 mesto. Upravo njegov previliki zaostatak je prouzrokovao da BORAC ne bude prvi ekipno, jer za pobedu je nedostajalo 20 sekundi. Bez obzira na ovakve okolnosti ovo je veliki uspeh mlade ekipe BORCA.

Na predstojećim Mediteranskim igrama koje se upravo održavaju u Turskoj, za Reprezentaciju Srbije nastupiće Marko Danilović i Jovan Zekavica.
Kod mladjih kategorija, ekipa mladjih kadeta zauzela je treće mesto, dok su kadeti bili četvrti. Pojedinačno najbolji plasman ostvario je Sretenović Stefan kod mladjih kadeta, osvojivši 8 mesto i Aleksandar Petrović kod kadeta koji je bio 10-ti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.