Seniorska ekipa Borca i mladji kadet Stefan Vučićević pobednici trke za Kup Srbije u Čačku

posted in: Vesti | 0

Na Kupu Srbije u biciklizmu koji je održan u Čačku seniorska ekipa Borca i mladji kadet Stefan Vučićević osvojili prva mesta, juniori Dejan Cogoljević i Boško Veličić osvojili drugo i treće mesto.


Druga trka u ovogodišnjem ciklusu za Kup Srbije u drumskom biciklizmu u organizaciji Biciklističkog kluba BORAC i Biciklističkog saveza Srbije održana je u Čačku u subotu 23.04.2022.godine. Trka je održana po prvi put na novoj kružnoj stazi u Ježevici i Banjici. Dužina kruga bila je 7,6km sa usponom od 3km u svakom krugu i ciljem takodje na usponu od 500m. Ovakva konfiguracija staze uzrokovala je da su vidjene veoma zanimljive trke i samo najspremniji uspeli su da završe trku. Na startu su se pojavili takmičari iz svih klubova iz Srbije, kao I gosti iz Makedonije I Madjarske, čak i jedan takmičar iz Portugalije.


Seniori i juniori vozili su zajedno 12 krugova u ukupnoj dužini od 91,2km. Trku je ubedljivo pobedio Veljko Stojnić iz Italijanske profesinalne ekipe KORATEK ispred Dušana Kalabe iz INVICTABKE Novi Sad i takmičara iz Madjarske Kirali Ištvana. Marko Danilović bio je šesti, Ognjen Ilić osmi i Aleksa Radmilac petnaesti. Njihovi plasmani bili su dovoljni da Borac ekipno osvoji prvo mesto.


Juniori Dejan Cogoljević i Boško Veličić vodili su veliku bitku za pobedu, ali ovaj put bolji od njih je bio biciklista iz Subotice Perčić Mark, koji uspeo da odoli upornom Cogoljeviću. Zanimljivo da nijedna ekipa nije imala svoja tri takmičara koji su završili trku, tako da nije bilo ekipnog plasmana.


Kadeti su vozili 7 krugova u ukupnoj dužini od 53,2 km. Trku je pobedio takmičar iz ekipe Sputnjik Valjevo Angelovski Bogdan, a najbolji borčev takmičar bio je Vukašin Jovančević na šestom mestu, a Ćeriman Filip osvojio je jedanaesto mesto.


Mladji kadeti vozili su tri kruga u dužini od 22,8km. Stefan Vučićević odvezao je perfektno svoju trku I veoma ubedljivo osvojio prvo mesto.


Po prvi put na startu su se našli i polaznici borčeve škole biciklizma, kojima je ovo bilo vatreno krštenje.


Ova trka zajedno sa trkama za Prvenstvo Srbije u brdskoj I kriterijumskoj vožnji koje će se održati u Čačku 28.08.2022.godine, bodovaće se za ukupnu NAGRADU ČAČKA za 2022.godinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.