POBEDA ALEKSE RADMILCA NA BICIKLISTIČKOM KUPU SRBIJE U KOVILJU

posted in: Vesti | 0

Na šestom Kupu Srbije u drumskom biciklizmu biciklista Borca Aleksa Radmilac pobedio u konkurenciji do 23 godine, a u apsolutnoj bio treći, mladji kadet Stefan Vučićević osvojio drugo mesto.

Šesti Kup Srbije u drumskom biciklizmu održan je oko manastira Kovilj kod Novog Sada u nedelju 22.05.2022.godine. Kup je održan u okviru medjunarodne juniorske biciklističke trke SAJAMSKI GRAD. Na ovoj trci nisu nastupili najbolji juniori iz Srbije jer u istom terminu juniorska reprezentacija nastupa na dve trke Kupa Nacija u Francuskoj i Švajcarskoj, a u sastavu su i borčevi juniori Dejan Cogoljević i Boško Veličić.

Seniori su vozili 12 krugova u ukupnoj dužini od 84km. Vodeća grupa od pet takmičara odvojila se u prvoj fazi trke u kojoj je bio Aleksa Radmilac. Oni su zajedno došli na cilj I sprint je odlučivao o pobedniku. Najbolje se snašao Marko Stanković iz OBK BEOGRADA ispred Andreja Galovića iz Crvene Zvezde I Alekse Radmilaca, koji je ujedno pobedio u konkurenciji takmičara do 23 godine. Odmah iza vodeće grupe stigao je Marko Danilović koji je osvojio četvtro mesto. Ekipno Borac je nao ovoj trci osvojio drugo mesto iza Crvene Zvezde, ali i dalje ubedljivo vodi u generalnom plasmanu.Mladji kadeti vozili su tri kruga ukupne dužine od 21km. U sprintu vodeće grupe Stefan Vučićević osvojio je drugo mesto, što je i njegov trenutni plasman posle šest trka.

Kadeti su vozili 5 krugova ukupne dužine 35km. Vukašin Jovančević bio je u vodećoj grupi i u sprintu osvojio je peto mesto, dok su ostali kadeti Borca bili u velikoj grupi i bili plasirani izmedju 10-15 mesta. Ekipno BORAC je bio treći.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.