Simeon Avramov – IN MEMORIAM

posted in: Stare vesti | 1

Srpski biciklizam ostao je bez velikog zaljubljenika, nekadašnjeg bicikliste, kasnije trenera i učitelja mnogih generacija Simeona Avramova, popularnog čika Sime koji je preminuo u 73 godini i sahranjen je u Bečeju.
Biciklizmom se bavio od 1956. Do kraja karijere ostao veran Biciklističkom klubu Bečej, prvo kao takmičar, potom kao trener i rukovodilac. Pravi stručnjak u biciklizmu, vedrog duha, obavljao je poslove od mehaničara do direktora kluba.
Posebno se istakao kao trener u radu sa mlađim kategorijama i pamte se pobede njegovih takmičara koji su vozili na poni biciklima i pobeđivali na Šampiontu Jugoslavije prekaljene bickliste koji su vozili trkačke bicikle. Mnogi članovi kluba Bečej su posle usavršavanja kod “čika Sime” postajali dobri biciklisti u starijim kategorijama.
Organizovao je veliki broj trka u Bečeju a nebrojeno puta bio uključen u organizaciju međunardnih trka “Kroz Jugoslaviju”, “Kroz Srbiju”, “Kroz Vojvodinu”, “Trofej sajamski gradova” i drugi. Izuzetan doprinos biciklizmu pružio je i kao sudija sa zvanjem nacionalnog komesara i sudio je sa radošću trke od školskih do međunarodnih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.