Spasić deseti u Crnoj Gori

posted in: Stare vesti | 0

Dragan Spasić, reprezentativac Železničara MBN iz Niša jedini je završio drugu etapu trke u Crnoj Gori na stazi od Cetinja do Rijeke Crnojević od oko 140 kilometra. Plasirao se oko desetog mesta, u paklenoj etapi u kojoj je na stazi, posle serije padova i defekata, ostalo manje od 20 biciklista!
– Vozio je izvanredno i zaslužuje sve čestitke za borbenost. Na žalost,ostali srpski biciklisti su odustali – kaže selektor Radiša Čubrić. – Put je bio veoma loš sa mnogo rupa, lomili su se bicikli, menjači, našem Marku Stankoviću, koji je takođe bio u grupi, pukao je lanac u finišu i morao je da siđe sa bicikla.

Pobedio je u etapi Maroš Kovač iz slovačke Dukle – Trenčin u vremenu 4:44,11 časova. Drugo mesto pripalo je njegovom suvozaču iz ekipe Slovaku Robertu Nađiju sa dve sekunde zaostatka, dok je treći u istom vrmenu prošao liniju cilja Kazahstanac Nazer Jumabekov.
U generalnom plasmanu, slavio je Vladimir Koev (Bugarska, Hemus Trojan) pobednik prve etape brdskog hronometra na Cetinju, drugi je Robert Nađi (Slovačka) a treći Jumabekov (Kazahstan). Spasić je i u generalnom plasmanu, prema nezvaničnim rezultatima, deseti.
U prvoj etapi brdskom hronometru do 20 kilometra na Cetinju, najbolji plasman od srpskih biciklista imao je Marko Stanković, reprezentativac kraljevačkog Metalca na 14. mestu sa 4,59 minuta slabijim vremenom od pobednika Bugarina Koeva. Plasman ostalih srpskih biciklista: 19. Dragan Spasić, 21. Aleksandar Milivojević, 26. Predrag Prokić, 30. Goran Šmelcerović, 32. Dejan Marić, 34, Milanko Petrović, 40. Vladimir Vuličević, 41. Aleksandar Dukić itd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.