Žolt Der pobedio na trci „Kup gradonačelnika“ u Moskvi!

posted in: Stare vesti | 0

Srpski profesionalac Žolt Der član profi tima „Partizan Srbija“ pobedio je na trci „Kup gradonačelnika“ u Moskvi u kategoriji 1.2 za svetske bodove u veoma jakoj konkurenciji 96 vozača iz Rusije, Norveške, Litvanije, Letonije, Nemačke, Belorusije, Ukrajine i Kazahstana! Zaradio je 40 svetskih bodova i sa osam osvojenih za šesto mesto na trci „Banjaluka Beograd“ (prvi deo) imaće 48 što će ga sa trenutnog 321. mesta na rang listi Evrope tura pomeriti među prvih 100!

– Ovaj uspeh je rezultat odličnog timskog rada – kaže Žolt Der. – Hvala mojim suvozačima na podršci, mnogo mi je značila u finišu veoma teške trke na stazi od preko130 kilometra uz jak vetar… Pomogao je i rani beg mog suvozača Esada Hasanovića koji je bežao skoro 100 km. Ulovili su ga, ali i potrošli dosta snage…

Mladi trener sprksog profi tima Dušan Banović istakao je  da su crno beli u Moskvi pokazali jak kolektivni duh.

– Odlično su radili za trenutno najspremnijeg u timu za sprint  Žolta Dera.  Sigurno će nam ova pobeda mnogo značiti, podigla je moral u ekipi, maleri i pehovi koji su nas pratili do sada su, nadam se,  prošlost…

„Partizan Srbija“ će učestvovati na još tri trke u Moskvi: „Memorijal Oleg Djačenko“ 2. maja i potom 3. maja na „Velikoj nagradi grada Moskve“ a očekuje ih i najteži ispit od 6. do 10. maja etapna trka „Pet krugova oko Moskve“.

Iza Dera, koji je zabeležio vreme 3:08,26 časova (prosek 42,9 km na čas), plasirali su se Aleksandara Poršev (Rusija, Kaćuša) i Ivan Kovalev (Rusija – nacionalni tim). Beloruski internacionalac u timu „Partizan Srbija“ Jauhenij Sobal stigao je 25. sa devet sekundi zaostatka, na 27. mestu u istom vremenu trku je završio Ivan  Stević, dok je 33. bio Esad Hasanović.  Na trci je i mladi vozač Nikola Kozomara. Na cilj su došla 56 vozača.

Od srpskih biciklista, uz Dera, svetske bodove imaju i Nikola Kozomara koji je na rang listi od 25. aprila na 292. mestu sa osam poena, kao i Dragan Spasić (Železničar MBN) koji je 444. sa tri  boda. Vodi Italijan Viskonti sa 328,8 poena. U plasmanu nacija Italija je prva sa 1.916 poena, Srbija je 27. sa 21 bodom u konkurenciji 31 zemlje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.