SPORTSKI IZAZOV 2018 – dođite na BICIKLIJADU!

posted in: Vesti | 0

23.09.2018. – Čačak

Dodjite na BICIKLIJADU

i učestvujte u

“SPORTSKOM IZAZOVU”!

Start BICIKLIJADE  je u nedelju 23.9.2018. u 13h na gradskom trgu!
Trasa BICIKLIJADE ide gradskim ulicama i to: start i cilj sa gradskog trga, dalje Župana Stracimira, Gospodar Jovanovom, Vojvode Stepe, Vladike Nikolaja Velimirovića, Miroljuba Matijevića, Bulevar Vuka Karadžića, Nemanjinom, Dragiše Mišovića, Devet Jugovića, Kuželjeva.

Projekat „Sportski izazov” je okrenut ka zdravom načinu života kroz vežbe i sportska dešavanja za sve generacije. Projekat se zasniva na tome da se građanstvo u Srbiji podstakne da se redovno bavi rekreacijom kroz razne vidove vežbi u različitim sportskim aktivnostima. Kroz učešće velikog broja građana, želimo da organizujemo takmičenje između dva grada i na simboličan način u zavisnosti od broja građana koji uzmu učešće proglasimo pobednički grad. Na taj način želimo da privučemo veliki broj učesnika i povežemo gradove. U „Sportskom izazovu” će biti uključeni gradovi, lokalne samouprave, lokalne sportske organizacije, škole i nevladine organizacije. Na popularnim lokacijama u gradu, biće instalirane bine na kojima će se aktivni takmičari, rekreativci, ljubitelji sporta i članovi različitih sportskih organizacija nadmetati u različitim vežbama spretnosti, fizičke izdržljivosti i sportskog znanja a sa kojima će aktivno učestvovati i naši Olimpijci.
Suparnički gradovi u pripremi realizacije uspostavljaju kontakt a na „Sportskom izazovu” razmenjuju delegaciju čiji članovi, pored uspostavljanja saradnje na svim mogućim poljima, vrše i kontrolu uspešnosti sprovođenja manifestacije i na osnovu ocenjenog rezultata potpisuju izveštaj za suparničku opštinu/grad. Najvredniji vežbači će dobiti poklon majice.

Učestvovanje podrazumeva uključenje u bilo koji sport, igru i fizičku aktivnost u trajanju od najmanje 15 minuta neprekidno koja će tog dana biti organizovana specijalno za ovu priliku. Svi učesnici koji odvežbaju minimum 15 minuta dobijaju jedinstveno dizajniranu nalepnicu sa brojem koja automatski donosi jedan poen gradu. Pored aktivnosti koje će se dešavati na glavnoj bini, zainteresovani građani će dobiti priliku da učestvuju u igri „Potraga za blagom” u okviru koje će morati da reše određene zadatke hodajući ili trčeći. Svi ovi zadaci treba da budu završeni jedan po jedan u što kraćem vremenskom periodu. Takođe će postojati i određeni punktovi gde će zauzeti sugrađani moći da odvežbaju u prolazu i tako doprinesu akciji.
Procentualni broj učesnika iz jedne opštine/grada se upoređuje sa brojem učesnika iz suparničke opštine/grada. Opština/grad sa većim procentom učesnika pobeđuje.
Pobednik ima pravo da istakne zastavu svog grada u suparničkom gradu/opštini u trajanju od nedelju dana. Uspeh „Sportskog izazova” u velikoj meri zavisi od atraktivnosti i raznolikosti programa. Što su veće mogućnosti za učesnike, to je veća šansa za opštinu/grad da pobedi.


Promocija mobilne aplikacije „TreninGO“
Poseban deo ovogodišnjeg Sportskog Izazova biće promocija mobilne aplikacije TreninGO. Aplikacija ima za cilj da motiviše korisnike da budu aktivni, da redovno vežbaju i žive zdravim načinom života. Kako bi pronašli najbolju lokaciju za vežbanje, korisnici mogu da pretražuju veliki broj staza za trčanje i teretana na otvorenom širom Srbije. Prema ličnom fitnes nivou, mogu da odaberu višemesečne treninge i vežbe pogodne za zatvoren i otvoren prostor. Za različite vrste treninga dostupni su statistički podaci i moguće je praćenje sopstvenih rezultata. Treninzi sa olimpijcima i sportski izazovi omogućavaju korisnicima da uče od šampiona ali i da se takmiče u trčanju i svojim učešćem doprinesu društveno korisnim akcijama. Aplikacija korisnicima pomaže da unaprede svakodnevne navike, planiraju treninge i postignu lične fitnes ciljeve. Korisnicima su dostupne i informacije vezane za sport, zdravu ishranu i opremu. Aplikacija je besplatna i može da se preuzme na Android i IOS platformi za skidanje aplikacija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.