Srbiji tri zlatne i jedna bronzana medalja na Evropskom parasajkling kupu u Berogradu

posted in: Stare vesti | 0

 

Biciklisti sa posebenim potrebama iz Srbije osvojili su tri zlatne i jednu bronzanu medalju na Parasajkling kupu Evrope održanom u Beogradu na Ušću u organizaciji Biciklističkog saveza za sobe sa invaliditetom Srbije, Biciklističkog saveza Srbije i Biciklističkog saveza Beograda. Učestvtovalo je 80 takmičara iz 13 zemalja.
Zlatim medaljama u drumskoj trci i u vožnji na hronometar okitio se srpski parabiciklista Dušan Veršić. Zlatnu medalju u drumskoj trci osvojio je Miloš Glavonjić.
Lepe palsmane zabeležili su i naši takmičari na tandemima (slepi i slabovidi). Lazar Filipović sa pilotom Vladimirom Potrićem osvojio je bronzani trofej u drumskoj trci iza dva beloruska tandema, dok su Milan Petrović i srpski reprezentativac u drumskom biciklizmu Goran Šmelcerović bili peti…

 

U vožnji na hronometar Milan Petrović i Goran Šmelecerović su bili četvrti i za osam sekundi im je izmakla medalja, dok su Lazar Filipović i Vladimir Potrić osvojili peto mesto.
Četvrto mesto u svojoj kategoriji u drumkoj trci pripalo je Stefanu Đukeliću. U vožnji na hronometar Đukelić je bio peti.
– Veliko ime svetskog parabiciklizma, svetski šampion Italijan Mikele Pitakolo, koji je vozio svojevremeno i Điro, osvojio je obe zlatne medalje – drum i hronometar – kaže Ranko Marić generalni sekretar BS Beograda.- Naši takmičari, koji već imaju dve olimpijske vize za London 2012. propustili su šansu da osvoje još neku, ali i tri zlata i jedna bronza su lep uspeh u veoma jakoj konkurenciji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.