Sremac i Radovanović pobedili u Osijeku i Vukovaru

posted in: Vesti | 0

VUKOVAR, 17. septembar (Info centar)

– Nebojša Sremac, biciklista Šida, osvojio je prvo mesto u 23. trci “Dunavskog kupa” u Osijeku na aerodromu Čepin na kružnoj stazi od 40 km. Zabeležio je vreme 1:03,00 časova i pretekao je Slobodana Radovanovića iz Jednote iz Šida, dok je treće mesto pripalo Eliju Beneliju (Osijek 2020).

Potom se karavan “Dunavskog kupa”, najmasovnijeg takmičenja biciklista rekreativaca, amatera i mastersa u regionu, sa 44 vozača iz Austrije, Srbije, BiH i Hrvatske preselio u Vukovar gde je, prvi put u istoriji ovog takmičenja održana trka na stazi od 48 km. U 24. trci “Dunavskog kupa” ove sezone pobedio je Slobodan Radovanović iz šidske Jednote prešavši stazu za 1:17,30 časova.Bio je brži od Dragutina Špiljaka iz Stubičkih Toplica (Hrvatska), dok je treće mesto pripalo Mariju Kirhu (Austrija, AC Arbo)…

Sremac i dalje drži prvo mesto u generalnom plasmanu “Dunavskog kupa”. Organizator “Dunavskog kupa” je klub Elit iz Novog Sada. Trofej pobedniku je „Velika zlatna amfora” dok “Malu zlatnu amforu” dobija ekipni pobednik, Planirana je i nagrada „Petrovaradinska kaldrma” za ukupnog pobednika finalnih trka.

Glavna nagrada ove godine biće točkovi NOVATEK, poklon glavnog sponzora “Dunavskog kupa” firme „Ciklomanija internacional”. Ova firma darovaće najboljima i artikle svetski poznatih brendova kao što su DMT, LAS, „Novatek”, Mikrošift”, IBN čejn”. Firma “Vitalikum” nagradiće učesnika svetski poznatim suplementima „Bio Tek” iz SAD.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.