Srpski dvojac u Kini

posted in: Vesti | 0

BEOGRAD, 19.septembar (Info centar)

Jovana Crnogorac (BK Novi Sad) i Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac), sa selekotorom reprezentacije Srbije u planinskom biciklizmu Nemanjom Vajsom, otputovali su za Kinu gde će u gradu Gujang u za vikend voziti trku kategorije C 1 za svetske bodove u planinskom biciklizmu.
– Organzatori plaćaju sve troškove i iskoristili smo priliku da se upoznamo sa kineskim planinskim biciklizmom koji je u velikom usponu, ali i da “pojurimo” nove svetske bodove – kaže Nemanja Vajs. – U subotu 21. septembra voziće “šort trek” a u nedelju kros kantri. Oboje su u dobroj formi. Jovana Crnogorac je sjajno vozila poslednji Svetski kup u Lilehameru pre desetak dana i zauzela 13. mesto, a Đurđić je u Bugarskoj osvojio balkansku bronzu i nadam se da će biti uspešni i u Kini…
Bilo je plainrano da startuje i junior Aleksandar Roman iz Jednote iz Šida?
– Problem je što je kasnio sa prikupljanjem dokumenata i nije dobio vizu iako sam mu na vreme rekao šta sve mora da ima. Slične probleme imao sam sa njim i pred put na SP u Južnu Afriku. Žao mi je što neće biti sa nama, ali sam je kriv – dodao je Vajs.
Bojan Đurđić će se u ponedeljak vratiti za Beograd, dok Jovana Crnogorac i Nemnja Vajs produžavaju na etapnu trku u Maleziju od 28. septembra do 1. oktobra.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.