Stević osvojio drugo mesto i 30 olimpijskih bodova na trci „Pet krugova oko Moskve“

posted in: Stare vesti | 0

Veliki uspeh srpskih biciklizma na prestižnoj trci „Pet krugova oko Moskve“ u kategoriji 2.2 za svetske bodove!
Ivan Stević, reprezentativac Partizan „Pauer muva“ osvojio je drugo mesto u generalnom plasmanu i 30 svetskih poena. U poslednjoj, četvrtoj, etapi ulicama Moskve, Stević je u sprintu celog karavana od 111 vozača zauzeo 13. mesto…


– Izvanredan rezultat, Stević je ponovo onaj stari, lepo ga je videti kako pobeđuje – kaže selektor Radiša Čubrić.- U ovom uspehu utkan je i trud cele ekipe, čestitam svim vozačima. Odlično su se pokazali i mladi biciklisti Jovan Zekavica i Nikola Kozomara, bili su tu da pomognu Steviću uvek kada je bilo potrebno… U stručnom timu bio je i maser Ljubiša Radenković a mala srpska biciklistička kolonija u Moskvi koju je predvodio moj imenjak i prezimenjak Radiša Čubrić je stalno bila uz nas. Bilo je naporno, ali svetski bodovi koje smo osvojili su sve nadoknadili.
Steviću je ovo četvrta trka ove godine na kojoj je osvojio svetske bodove. Pobedom na trci „Kup gradonačelnika“ u Moskvi (kategrija 1.2) zaradio je 40 bodova, a za drugo mesto u trci „Pet krugova oko Moskve“ pripalo mu je 30 bodova. Takođe bio je drugi u prvoj etapi ove trke i pripalo mu je šest bodova. U prvom delu trke „Banjaluka – Beograd“ zauzeo je sedmo mesto i osvojio šest bodova, u drugom delu bio je šesti i zaradio je osam poena. Ukupno u Moskvi Stević je zaradio 76 bodova, a sa trkama „Banjaluka – Beograd“ bilans mu je 90 poena.
Od srpskih biciklisti osam svetskih bodova osvojio je ove sezone i Žolt Der reprezentativac kragujevačkog Radničkog na trci „Oko Grčke“ za pobedu u u drugom delu druge etape.
Rezultati četvrte etape 129,6 km na Zubovskom bulevaru: 1. Aleksander Serebjakov (Rusija, Centar letnjih sportova) 2:54,01 časova, 2. Griša Janorške (Nemačka, Šparkase), 3. Boris Špilevski (Rusija) … 13. Ivan Stević, 16. Jovan Zekavica, 69. Nikola Kozomara, 70. Nebojša Jovanović, 80. Dragan Spasić, 94. Esad Hasanović – svi u vremenu pobednika itd.
Generalni plasman posle prologa i četiri etape (561 km): 1. Sergej Firsanov (Rusija, Itera Kaćuša) 13:41,34 časova, 2. Ivan Stević (Srbija) + 23 sekunde, 3. Janorške + 35…45. Zekavica + 1,21, 74. Jovanović + 9,07, 88. Hasanović + 17,02, 92. Spasić + 17,06, 99. Kozomara +17,37. Završilo 111 biciklista od 134 koliko je startovalo iz 11 zemalja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.