U subotu 18. klasik “Beograd – Čačak”

posted in: Stare vesti | 0

Biciklistički klub Borac iz Čačka, BS Srbije, BS Beograda i klub “Bajk Crvena zvezda” organizovaće u subotu 14. maja 18. trku “Beograd – Čačak”, prvi i za sada jedini srpski klasik (trka koja se stalno vozi na istoj stazi sa istim startom i ciljem).
– Očekujemo dolazak najboljih srpskih klubova, kao i gostiju iz Mađarske, Makedonije, BiH i Bugarske – kaže direktor trke Dragan Dostanić.- Veliku pomoć pružile su nam društevno sportske organizacije Čačka, jer je grad pokrovitelj ove trke, koja je stekla izuzetan ugled u regionu. Trka će se bodovati i za “Biciklističku ligu Srbije” za elitu i juniore pa je i to dodatni motiv za sve učesnike…

 


Start je u 13 časova na Trgu republike u Beogradu, a staza vodi preko Žarkova, Stepojevca, Ljiga, Gornjeg Milanovca, Rudnika i cilj se očekuje oko 17 časova u centru Čačka. Ukupna dužina je 140 km, a do sada se odluka o pobedniku padala najčešće na Rudniku.
Saobraćaj na Ibarskoj magistrali za vreme trke biće povremeno obustavljan za saobraćaj dok karavan bude prolazio, a gradske ulice u Čačku kojim se ide na cilj (Bulevar oslobodilaca, Ulica Dragiše Mišovića, Ulica devet Jugovića, Kuželjeva, Župana Stracimira), biće zatvorene za saobraćaj u vreme dolaska trke.
Prošle godine slavio je Ivan Stević iz Partizan “Pauer muva” ispred dvojice suvozača Esada Hasanovića i Žolta Dera. Der će ove godine startovati u majici kragujevačkog Radničkog. Krajem prošle godine, Steviću je odlukom Disciplinske komisije BSS i ADAS poništeni svi plasmani u 2010. Najbolji junior bio je Lazar Jovanović iz čačanskog Borca.
Dosadašnji pobednici klasika “Beograd-Čačak“
1994. Bojan Ristivojević-CINI Borac, Čačak
1995. Dragomir Živković – OBK Beograd Bio Pak
1996. Milan Živković – OBK Beograd Bio Pak
1997. Mićo Brković – Borac, Čačak
1998. Aleksandar Milenković – OBK Beograd Delta Bike
1999. Mikoš Rnjaković – Milicionar, Beograd
2000. Viktor Laza, – Milicionar, Beograd
2001. Danilo Drašković – Partizan Beograd
2002. Predrag Prokić – Borac Kolos, Čačak
2003. Mićo Brković – Partizan, Beograd
2004. Mićo Brković – Železničar MBN, Niš
2005. Der Žolt – Partizan, Beograd
2006. Goran Šmelcerović – Železničar MBN, Niš
2007. Matija Kvasina – Perutnina Ptuj, Slovenija
2008. Mitja Mahorič – Perutnina Ptuj, Slovenija
2009. Ivan Stević – Partizan, Beograd
2010. Ivan Stević – Partizan, Beograd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.