Stević osvojio treće mesto u petoj etapi trke „Oko Bugarske“

posted in: Stare vesti | 0

Ivan Stević, reprezentativac Partizan Pauer muva zauzeo je treće mesto u petoj etapi trke „Oko Bugarske“ (kategorija 2.2 za olimpijske bodove) i osvojio dva važna poena za rang listu Evropa tura! Pobedio je Rus Dmitri Kosjakov iz Itera Kaćuše koji je etapu od 152 km od Dobriča do Nesebara prešao za 3:31,47 časova. Na cilju je za šest sekundi bio brži od Tobiasa Berkshata (Nemačka, Brandenburg) dok je Stević na trećoj poziciji imao zaostatak od 46 sekundi. Iza njega ušla je sa 1,02 minuta zaostatka velika grupa u kojoj su bili i Nebojša Jovanović i Esad Hasnović. Stević je sa 52. mesta u generalnom plasmanu došao na 25. poziciju…


– Sjajno je vozio i sa Kosjakovim i Berkshatom bio je u begu skoro 100 km. Čestitam mu naročito na borbenosti i izraženoj ogromnoj volji da se ne preda u finišu etape kada su počeli da ga hvataju jaki grčevi u nogama i umalo da ga nije stigla grupa. Da se dobro osećao, pobedio bi u etapi – kaže selektor Radiša Čubrić.- Bila je ovo jedna od najtežioh etapa i Stević se pokazao kao junak na megdanu. Osvojio je na prvom brdskom cilju prvo mesto, na drugom i trećem bio je drugi i sada je drugi u generalnom plasmanu za majicu najboljeg brdskog vozača sa osam bodova. Vodeći Rus Kosjakov ima deset, drugi Rus iz Itere Kočetkov je treći sa šest vodova. Na 14. mestu u ovom bodovanju je Nebojša Jovanović sa jednim poenom. Stević je osvojio drugo mesto na prvom prolaznom cilju i treće na drugom i trenutno je deveti u bodovanju za prolazne ciljeva. Od njega ćemo tek da čujemo lepe vesti.
Etapu je na 23. mestu završio Nebojša Jovanović sa 1,02 minuta zaostatka, 60. je bio Esad Hasanović u sitom vremenu. Marko Stanković je bio 76, a Žolt Der 79. obojica sa 4,23 minuta slabijim vremenom. Mladom Jovanu Zekavici pukao je guvernal ali je i pored ovog teškog defekta završio etapu na 106. mestu sa 10,06 minuta zaostatka.
Žutu majicu sačauvao je Bugarin Grašev iz Nesebara u vremenu 16:19,10 časova. Berkshat je drugi sa 1,06 minuta zaostaka, a Kajkov (Rusija, nacionani tim) treći sa 1,18 minuta slabijim vremenom. Stević je 25. sa 1,03 minuta zaostatka a ostali srpski reprezentativi imaju ove pozicije u generalnom poretku: 43. Hasanović + 2,08, 52. Jovanović + 2,36, 75. Stanković + 5,55, 83. Der + 9,30, 102. Zekavica + 19,55. Ukupno je u karavanu 111 biciklista.
U petoj etapi, Srbija je bila treće reprezentacija. U plasmanu ekipa, Srbija je trenutno 13. Vodi Nesebar. Šesta etapa je Karnobat – Kazanlak (144 km).
Steviću je ovo deveto postolje u sezoni. Pobedio je na trci „Kroz Srbiju“ u generalnom plasmanu kao i na trci „Kup gradonačelnika“ u Moskvi. Bio je drugi na „Pet krugova oko Moskve“ u ukupnom plasmanu a druga mesta osvojio je u trećoj etapi na „Kroz Srbiju“, četvrtoj etapi na „Oko Slovačke“, prvoj etapi na „Pet krugova oko Moskve“ i u prvom delu trke „Kroz Vojvodinu“.. Bio je treći u 2. etapi na „Kroz Srbiju“. Olimpijske bodove (ima ih ukupno 167 i na 51. mestu je na listi Evropa tura) osvajao je i petim mestom na VN Jurmala, šestim mestom u drugom delu trke Banjaluka – Beograd i sedmim mestom u prvom delu ove trke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.