Žolt Der deseti u šestoj etapi trke „Oko Bugarske”

posted in: Stare vesti | 0

 U sprintu grupe od 100 biciklista (od 111 koliko ih je u karavanu) srpski reprezentativac Žolt Der iz kragujevačkog Radničkog osvojio je deseto mesto u šestoj etapi trke „Oko Bugarske” (kategorija 2.2 za olimpijske bodove) od Karnobata od Kazanlaka (141 km)….

 

 

 

Etapu je obeležilo prvo i drugo mesto nemačkih vozača. Pobedio je Erih Mohs iz nacionalng tima u vremenu 3:11,43 časova, drugo mesto pripalo je Tinu Majeru (Brandenbrug) dok je treći stigao Portugalac Samuel Kaldera (Tavira). Ostali srpski biciklisti zabeležili su ove plasmane u sedmoj etapi: 21. Jovan Zekavica, 29. Marko Stanković, 52. Ivan Stević, 87. Esad Hasanović i 95. Nebojša Jovanović – svi u vremenu pobednika.

– Nismo ništa mogli da uradimo jer su se dve nemačke ekipe, reprezentacija i pro tim Brandenburg, udružili i diktirali žestok tempo. Prosek je bio preko 44 km na čas, a u finišu, iako se veoma trudio, Der nije mogao da se probije do postolja- komentar je selektora srpske reprezentacije Radše Čubrića.- Sedma etapa je kratka, od Kazanlaka do Travna 95 km, ali veoma opasna i upozorio sam bicikliste da vode računa o svakom begu i da ne bi bilo neprijatnih iznenađenja.

Generalni plasman nije promenjen. Žutu majicu sačuvao je Bugarin Grašev iz Nesebara u vremenu 19,30,53 časova. Nemac Berkshat je drugi sa 1,06 minuta zaostaka, a Kajkov (Rusija, nacionani tim) treći sa 1,18 minuta slabijim vremenom. Stević je 25. sa 1,03 minuta zaostatka a ostali srpski reprezentativi imaju ove pozicije u generalnom poretku: 43. Hasanović + 2,08, 52. Jovanović + 2,36, 75. Stanković + 5,55, 83. Der + 9,30, 102. Zekavica + 19,55.

Stević je i dalje drugi u bodovanju za brdske ciljeve i deveti među sprinterima. Reprezentacija Srbije je 13. u konkurenciji 20 selekcija. Vodi i dalje Nesebar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.