Stević peti u trećoj etapi u Istri

posted in: Stare vesti | 0

Srpski kandidat za olimpijske  igre Ivan Stević, član turske ekipe Manisa spor zauzeo je odlično peto mesto u poslednjoj, trećoj, etapi trke kategorije 2.2 „Istarsko proleće“. U sprintu grupe od 113 biciklista pobedio je Nikias Arndt (Nemačka) u koji je stazu od 169 km od Pazina do Umaga prešao za 3:48,23 časova.  Drugi je stigao Deni van Popel (Holandija), a treći Marko Kump (Slovenija).
Na 33. mesto plasirao se Žolt Der, dok je 38. bio Marko Stanković. Plasman ostalih srpskih vozača: 55. Gabor Kasa, 107. Esad Hasanović – u vremenu pobednika, 128. Nebojša Jovanović + 6,19 minuta zaostatka itd…
U generalnom plasmanu žutu majcu sačuvao je Nemac Mark Ejbeger u vremenu 11:37,45 časova. Tri sekunde slabije vreme imao je drugoplasirani Van Popel  a treći Kump kasnio je pet sekundi. Pozicije srpskih biciklsta u ukupnom plasmanu:  39. Hasanović + 2,52, 52. Der + 3,33, 65. Kasa + 4,23, 87. Stević + 6,14, 97. Stanković + 8,14, 114. Jovanović + 10,38 itd. Startovalo 200, završilo 155 vozača.
– Stević je odlično vozio poslednje dve etape. Malo je nedostajalo da se u trećoj etapi nađe na pobedničkom postolju i upiše prve bodove u sezoni. U drugoj etapi nije startovao zbog povrede Nikola Kozomara a odustao je mladi Miloš Stojanović – kaže selektor Radiša Čubrić. – Najbolji u drugoj etapi bio je Kasa na 43. mestu sa 1,12 minuta zaostatka, a Hasanović je bio 49. u istom vrmenu. Na 60. mesto plasirao se Der, 73. je bio Jovanović, 118. Stanković i 148. Stević koji je bio u sjajnom begu ali su ulovljeni pod Motovunom. Bio nam je ovo dobar test da vidimo gde smo na početku olimpijske godine. Utisak je da  forma nije ona prava, ali biće dovoljno trka da se stvari dovedu u red. Zahvaljujemo se Olimpijskom komitetu koji je obezbedio sredstva za pripreme olimpijskih kandidata.
Ureprezentaciju Srbije vozila su dvojica olimpijskih kandidata iz kragujevačkog  Radničkog Žolt Der i Esad Hasanović, Nikola Kozomara iz Partizana,  još jedan biciklista Radničkog Nebojša Jovanović i dvojica vozača Metalca Marko Stanković i Miloš Stojanović. U stručnom timu je i mehaničar Boža Jovanović.
U turskoj ekipi Manisa spor startovala su dvojica olimpijskih kandidata Ivan Stević i Gabor Kasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.