Stević pobedio u prvoj etapi trke „Pet krugova oko Moksve“ i obuka žutu majicu

posted in: Stare vesti | 0

Srpski olimpijac Ivan Stević, pobedio je u prvoj etapi trke „Pet krugova oko Moskve“ u kategoriji 2.2 za bodove za rang listu Evrope tura i osvojio osam poena. Ponovio je uspeh od prošle godine kada je takođe pobedio u prvoj etapi i na kraju završio trku na drugom mestu.
Slavio je u sprintu petorice biciklista ispred Nemca Dirka Milera i Rusa Igora Boeva iz Itera Kaćuše!
– Organizatori su dobro osetili da je Stević najblistavija zvezda ove sezona, posle pobede na „Velikoj nagradi Sočija“ i dva plasmana među osam na jednodnevnim trkama u Moskvi – kaže selektor Radiša Čubrić.- Bio je gost na konferenciji za medije pre starta trke. Opravdao je tu pažnju pobedivši u izuzetnoj konkurenciji oko 170 biciklista iz 27 ekipa taktički zrelom i mudrom vožnjom iako su na njega svi budno motrili.  Veoma blizu da se nađe na pobedničkom posotlju bio je i Esad Hasanović koji je hrabro krenuo u lov na grupu od pet biciklista u kojoj je bio i Stević i malo mu je nedostajalo da se „preseli“. Završio je etapu među prvih 15 sa zaostatkom ispod minuta prema nezvaničnim rezultatima. Uz njega je bio i Kozomara, dok je Stanković završio u drugoj grupi. Nismo imali ni sreće, Hasanović, Stanković i Kozomara su imali defekte, ali su se vratili u trku…
Stević je obukao i majicu za najboljeg vozača po bodovima,  i sada srpske bicikliste čeka težak poaso da pomognu da se žuta majica sačuva u četiri preostale etape:
– U Sočiju, majica je morala da se čuva jedan dan, ovde nas čeka borba sa desetak ruskih i jop pet šest jakih evropskih timova. Ali, daćemo sve od sebe da Stević završi trku u žutom – obećao je Čubrić.- U Salkano timu ima dobrog direktora Luku Želea, kao i nekoliko kvalitetnih vozača i zajedno možemo da se nosimo sa konkurencijom.
Steviću je ovo druga ovosezonska pobeda. Slavio je u generalnom plasmanu na trci „Velika nagrada Sočija“ (40 bodova), bio je i dva puta treći u etapama (četiri boda) i dobio je četiri boda za jedan dan u žutoj majici. Potom je osvojio treće mesto u trci „Velika nagrada Moskve“ (16 poena) i sedmo mesto u „Kupu gradonačelnika“ i zaradio šest bodova, tako da mu je trenutni bilans  78 poena!
Prošle godine, Ivan Stević je pobedio na „Kupu gradonačelnika“ i bio je drugi u generalnom plasmanu na „Pet krugova oko Moskve“, pobedivši i  u prvoj etapi ove trke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.