Svečana akademija posvećena biciklizmu

posted in: Vesti | 0

Povodom 70 godina postojanja Biciklističkog kluba “Borac”, kao i obeležavanja 110 godina istorije čačanskog biciklizma večeras je u maloj sali Doma kulture organizovana svečana Akademija.

SAM_0011

Akademija je imala za cilj da podseti na veterane, kao i buduće zvezde ovoga sporta. Takođe, jedna od glavnih tema bila su sećanja na prošle decenije, kada je Čačak bio jedan od centara biciklizma u velikoj Jugoslaviji. Zajedno sa bivšim predesednikom kluba “Borac” Milisavom Marinkovićem (dr.Vladimir MIlošević bio je opravdano odsutan) i sadašnjim generalnim sekretarom Draganom Dostanićem, svi ostali u prisećali su se  kako su se na biciklističkim trkama u Jugoslaviji, a kasnije Srbije medeljama ovenčali Brković, Dostanić, Kišerlovski, Stojanović, Vujović i mnogi drugi…

SAM_0009

U ležernoj atmosferi ćaskanja, svako od nekadašnjih biciklista prisećao se vremena provedenih u BK “Borac”. Pričali su o svom radu i svojim uspesima i kroz nostalgiju mnoge proveli kroz 110 godina biciklizma u Čačku, što bi trebalo samo da bude podstrek onima koji će učiniti da se imena naših sugrađana i narednih godina pojavljuju kao pobednička tokom raznih trka.

SAM_0004

Akademija je završena zajedničkim fotografisanjem, ali i pozivom svim sugrađanima da isprate ulične trke, koje počinju sutra (subota. 23. jul) u 16,30 časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.