SVEČANO OTVORENA 62. TRKA KROZ SRBIJU

posted in: Vesti | 0

U Požarevcu je večeras, posle defilea ekipa učesnika, svečano otvorena 62.Trka kroz Srbiju.
Centralnim gradskim Trgom oslobođenja u Požarevcu prodefilovalo je 19 ekipa sa 120 biciklista iz 26 zemalja sa šest kontinenata: Evrope, Azije, Afrike, Australije, Severne Amerike,Južne Amerike


Svečanost u centru Požarevca počela je intoniranjem himne Bože pravde nakon kojeg je usledio svečani defile ekipa.
-Izuzetno mi je zadovoljstvo što je Požarevac ponovo u prilici da ugosti vrhunske sportiste i ovakvu manifestaciju kao što je Trka Kroz Srbiju, rekao je gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović, koji je ove godine i predsednik Organicionog odbora otvarajuću 62. Trku kroz Srbiju.
Okupljene građane, domaćine, čelnike Požarevca, uvažene goste, sportiste pozdravio je I biranim rečima predsednik BS Srbije professor Radomir Pavlović.


Imam izuzetnu priliku i čast da pozdravim sve učesnike karavana,sve sportiste, da se zahvalim Požarevcu ali i svim gradovima domaćinima ovogodišnje trke kao i ministru sporta i omladine Srbije Vanji Udovičiću – rekao je profesor Radomir Pavlović.
Na put dug više od 600 kilometara u četiri etape, biciklisti kreću sutra u 12,00 časova kada startuje prva etapa do Mionice duga 147,6 killometara.
Oni će se nadmetati za vredne novčane nagrade ali I najdraža priznanja svim biciklistima “majice” namenjene najboljima. Ove godine bicikliste očekuje pet majica – Žuta majica – najbolji vozač u generalnom plasmanu – sponzor gradovi domaćini.Plava majica – najbolji vozač u generalnom plasmanu na brdskim ciljevima ,- spinzor RTS.Zelena majica – najbolji vozač u generalnom plasmanu po bodovima – sponzor Škoda.Bela majica – najbolji vozač u generalnom plasmanu do 23 godine.Sponzor Ministarstvo omladine i sporta Srbije.Trobojna majica – najbolji srpski vozač u generalnom plasmanu. Sponzor Biciklistički savez Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.