UCI ponudio Kasi devetomesečnu stipendiju u trening centru u Eglu!

posted in: Rezultati | 0

Kasa sa navijačima SpartakaMeđunarodna biciklistička unija (UCI) obavestila je pismom Biciklistički klub Spartak iz Subotice, čiji je član Gabor Kasa, da je za ovog talentovanog 21- godišeg biciklistu obezbedila još jednu devetomesečnu stipendiju u trening kampu UCI u Eglu kraj Lozane!

Ovu dobru vest za srpski biciklizam javio je predsednik BS Srbije Dragan Dostanić, a potvrdio i predsednik Spartaka Arsenije Perčić:

"Dobili smo dopis da je Kasa na listi stipendista i da će troškove boravka u Eglu snositi UCI. Očekujemo da uskoro zvanični poziv stigne i u kancelariju BS Srbije i da zajdnički organizujemo odlazak Kase…"

Kasa je prošle godine proveo u trening centru više od šest meseci u učestvovao na najjačim trkama u svetu za vozače do 23 godine u Kanadi, Portugaliji, Francuskoj… Predsednik BS Srbije Draan Dostanić i generalni sekretar Petar Rokvić u toku kongresa UCI za vreme Šampionatu sveta u Mendrisiju u septembru u Švajcarskoj, sastao sa rukovodiocima Biciklističkog centra UCI koji su za Kasu imali samo lepe reči i tada je i pokrenuta inicijativa da se njegov boravak u centru produži i u 2010.

"Svi mi u klubu, a i sam Gabor Kasa, smatramo da je ovo ponuda koja se ne odbija i da je za njega, bez obzira ne neke pozive za profi klubove, najbolje da i iduću sezonu provede pod budnim okom vrhunskih trenera UCI", dodao je Perčić. "Na neki način ovo je i veliko priznanje ne samo Kasi, koji je izuzetan sportista, već i našem klubu i Biciklističkom savezu Srbije…"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.