Uspešan završetak sezone za bicikliste Borca

posted in: Vesti | 0

Na “Memorijalu Dejana Marića” u Kraljevu, na zadnjoj trci u ovoj sezoni biciklisti BORCA osvojili su tri prva, dva druga i jedno treće mesto.

U znak sećanja na tragično nastradalog mladog biciklitu Dejana Marića, koji je prošle godine na trci u Kini izgubio život, njegov klub Metalac iz Kraljeva organizovao je  memorijalnu trku. Trka se održala u subotu 13.oktobra i bila je zadnja trka u ovogodišnjoj biciklističkoj sezoni. Staza je bila kružna i vozilo se ulicama strogog centra Kraljeva.

U kategoriji školaraca, učenika od prvog do četvrtog razreda, pobedu je ostvario Stefan Vučićević, učenik OŠ Ratko Mitrović iz Čačka, član BK BORAC.

U kategoriji poletaraca, koji su vozili 12 krugova po 1000m, dvostruku pobedu izvojevali su mladi biciklisti BORCA, prvi je bio Boško Veličić, a drugi Matija Peković.

U kategoriji mladjih kadeta, koji su takodje vozili 12 krugova, drugo mesto osvojio je Dejan Cogoljević.

U kategoriji kadeta na stazi od 15 krugova, najbolji biciklista BORCA bio je Bogdan Milošević na petom mestu. Sa ovom kategorijom startovali su i mastersi ( takmičari preko 35 godina) , a pobedu je ostvario Miroslav Bogdanović.

Juniori i seniori vozlili su zajedno 30 krugova. Junior BORCA Stefan Sretenović osvojio je drugo mesto u svojoj kategoriji, a senior Goran Antonijević  bio je treći, Stefan Stefanović četvrti i Marko Danilović šesti.

Na zadnjoj trci DUNAVSKOG KUPA koja je održana u Kovilju kod Novog Sada, nastupili su u rekreativci BORCA. Vesković  Slaviša na pojedinačnom hronometru osvojio je drugo mesto, a Toni Smiljanić treće.

 

Ovim trkama završena je još jedna veoma uspešna sezona za bicikliste BORCA na drumskim trkama. S obzirom na lepo vreme koristi se svaki dan da se prevezu novi kilometri koji će dobro doći za pripremu za zimsku sezonu u takmičenju u ciklo krosu, a potom i za novu sezonu na drumu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.