Valjevski Boba domaćin Šampionata Srbije u nedelju 28. avgusta

posted in: Stare vesti | 0

Pod pokroviteljstvom grada Valjeva, Biciklistički klub Boba u saradnji sa BSS, organizovaće u nedelju 28. avgusta dva Šampionata Srbije – u brdskoj vožnji i kriterijumskoj trci.
Pre podne okupljenje učesnika brdskog prvenstva je na parkingu kafane „Kod Badže“, a od 10,30 časova na putu Valjevo (Podbukovi i Kaona) – Divčibare startovaće trke po kategorijama. Seniori i vozači do 23 godine voziće 13 kilometra, baš kao i juniori, kadeti i žene takmičiće se na stazi od 8,5 km, a rekreativci na 6,5 km. Mađi kadeti voziće 6,5 km, a poletarci (ispod 13 godina) na 3,5 km. Cilj svih trka je na vrhu Divčibara kod “pečurke“.
Po podne, od 16 časova u centralnim valjevskim ulicama (Karađorđeva – Vuka Karadžića – dr Pantića – pop Lukina) održaće se kriterijumske trke za titule. Krug je 1,3 km, seniori – elita i vozači do 23 godine voziće 32,5 km (bodovni krugovi su peti, deseti, 15, 20. i 25), juniori 26 km (peti, deseti, 15. i 20) kadeti i žene 19,5 km, mlađi kadeti 13 km, poletarci 5,2 km i rekreativci 19,5 km…


– Prošlog vikenda, biciklisti Bobe su vozili drumsku trku u Čačku za Ligu Srbije i sjajno su se pokazali. Mlađi kadet Milan Rulić se okitio srebrnom medaljom, Jovan Jovanović je bio četvrti, Aleksa Radivojević je i pored pada zauzeo šesto mesto. Sa trojicom plasiranih u prvih pet, naš klub je ponovo zauzeo prvo mesto u ekipnom plasmanu i time učvrstio vodeću poziciju u generalnom plasmanu Lige Srbije – kaže šef struke u Bobi Zoran Vukosavljević.- Sve to unosi mngo optimizma pred Šampionat Srbije koji dočekujemo maksimalno pripremljeni i želimo da naši navijači pozdrave bickliste Bobe na pobedničkom postolju.
U kategoriji kadeta Valjevac Saša Selaković je u Čačku, i pored brojnih pokušaja bega, završio trku sa prvom grupom u vremenu pobednika i zauzeo peto mesto.
Prošle godine na brdskom šampionatu Srbije, takođe u Valjevu, titule su osvojili – elita: Dragan Spasić (Železničar MBN), žene: Jelena Erić (Metalac, Kraljevo), juniori: Marko Danilović (Borac), kadeti: Stefan Stefanović (Borac), mlađi kadeti: Dario Nimčević (Spartak, Subotica), mestersi – rekreativci: Dejan Dolašević (Partizan) i poletarci: Aleksa Radivojević (Boba, Valjevo).
Najbolji u kriterijumu, koji je i lane održan u Valjevu bili su – elita: Ivan Stević (Partizan “Pauer muv”), žene: Ivana Mijučić (As, Apatin), juniori: Marko Bogdanović (Železničar MBN, Niš), kadeti: Aleksandar Mitić (Partizan), mlađi kadeti: Dario Nimčević (Spartak), mestersi – rekreativci: Zoran Pavlović (Metalac) i poletarci: Aleksa Radivojević (Boba).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.