Viliamson sedma u drugoj etapi trke u Češkoj, Mijučićeva 97.

posted in: Stare vesti | 0

Britanka Ketrin Viliamson, koja vozi u majici mešovite reprezentacije Srbije na trci kategorije 2.2 „Češko – švajcarski trofej“ osvojila je odlično sedmo mesto u drugoj etapi do 110 km u okolini Jirkova u Češkoj i čuva četvrtu poziciju u generalnom plasmanu.

U sprintu velike grupe biciklistkinja, pobedila je Nemica Triksi Forak, koja je slavila i u prvoj etapi, u vremenu 3:18,20 časova (prosek 33,39 km na čas) ispred Jule Ilinih (Rusija) i Kristine Perčtold (Austrija). U grupi u vremenu pobednice kroz cilj je prošla 71 biciklistkinja. Srpska reprezentativka Ivana Mijučić iz apatinskog Asa završila je etapu na 97. mestu sa 10,48 minuta zaostaka.

U grupi od 28 takmičarki koje su odustale našle su se i tri srpske reprezentivke Jovana Krtinić, Dragana Kovačević i Marija Kuzeljević, kao i Slovakinja Zuzana Vojtašova koja je takođe bila članica miks selekcije Srbije.

U generalnom plasmanu Forak ima vreme 6:32,10 časova. Druga je Nemica Sara Dister sa sedam sekundi zaostatka, a treća Romi Kasepe (Nemačka) sa 20 sekundi slabijim vremenom. Ketrin Viliamson je četvrta sa 23 sekunde zaostatka.

Britanka je, inače, odlično vozila u brdskoj etapi, bila je dva puta treća na brdskim ciljevima i jednom četvrta. I dalje će, sada kao drugoplasirana u generalnom poretku prolaznih ciljeva, nositi crvenu majicu za sprintere, jer vodeća Elizaveta Ošurkova (Ukrajina) nosi plavu majcu za brdske vozače. Ketrin Viliamson je treća u bodovanju za brdske ciljeve. U karavanu su 134 biciklistkinje od 169 koliko je startovalo. Od 29 ekipa ostalo je 27 u plasmanu.

U subotu 10. jula voziće se dve etape, pre podne hronometar u poljskom mestu Bogatiniji na 21 km, a po podne drumska trka u Rumburku u Češkoj od 104 km.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.