Vojislav Tabački primio predsednika Evropske biciklističke federacije Vojćeha Valkijeviča

posted in: Rezultati | 0
Prijem u ministarstvu sporta - Rokvic,Tabacki, Valkijevic, Dostanic, Popov i Prokcikevic

Pomoćnik ministra omladine i sporta Srbije Vojislav Tabački primio je poljskog sportskog zvaničnika Vojćeha Valkijeviča, predsednika Evropske biciklističke federcaije, koji boravi u Beogradu na poziv Biciklističkog saveza Srbije i prisustvovaće i Svečanoj akademiji kojom će se obeležiti  125 godina biciklizma u Srbiji 12. decembra u Domu Narodne skupštine Srbije.
U delegaciji BSS, koja je pratila uglednog gosta, bili su predsednik BSS Dragan Dostanić, generalni sekretar BSS Petar Rokvić, predsednik BS Beograda Nebojša Popov i generalni sekretar Balkanske biciklističke unije Marko Pročikević.

Vojislav Tabački je poželeo gostu ugodan boravak u Beogradu a domaćinima čestitao veliki jubilej, 125 godina uspešnog rada, naglasivši da  će i ubuduće biciklizam imati podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije, pre svega u programima  za mlade i u izgradnji neophodnih objekata i  infrastrukture.
– Ovo je u skladu i sa nacionalnom strategijom razvoja sporta, ali neće izostati i finansijska podrška vrhunskom biciklizmu – naglasio je Tabački. – Očekujemo u nekim projektima, pre svega vezanim za izgradnju velodroma, jer se od 18 olimpijskih disciplina u biciklizmu, deset održavaju na pisti,  i konkretnu pomoć od međunarodnih federacija i iskustvo i uticaj uglednih sportskih radnika kakav je i predsednik Evropske biciklističke federacije Vojćeh Valkijevič su nam, u tim nastojanjima, dragoceni.
Valkijevič, koji je 14 godina i predsednik Biciklističkog saveza Poljske, čestitao je domaćinima značajan datum, istakaši da nije znao da biciklizam u Srbiji ima tako dugačku tradiciju. Složio se da bez velodroma nema ni biciklizma, ali i da je veoma važno da incijativu prema međunarodnim federacija za pomoć iz fondova, posebno ukazavši na Olimpijsku solidarnost MOK, mora da ima, pre svega, BSS.
– Više od polovine mog predsedničkog mandata u savezu Poljske, proveo sam tražeći teren i, potom, gradeći velodrom. Na kraju smo uspeli da ga izgradimo na 15 kilometra do Varšave i očekujem da već u Londonu 2012. poljski biciklisti osvoje medalju u disciplinama na pisti čime bi se opravdao naš trud i ne mala ulaganja u ceo ovaj projekat. Spremni smo da pomognemo BSS koliko možemo, pre svega na planu bilatelarne saradnje u oblasti školovanja trenera i mladih takmičara i pružićemo gostoprimstvo srpskim vozačima na našoj pisti sa željom da u Londonu bude i dosta srpskih olimpijaca u biciklizmu – podvukao je Valkijevič uručivši Vojislavu Tabačkom medalju Evropske biciklističke federacije.
Predsednik BSS Dragan Dostanić izrazio je zadovoljstvo što će i Vojćeh Valkijevič i Vojislav Tabački biti gosti na Svečanoj akademiji i uveličati proslavu jubileja i zahvalio se Ministarstvu omladine i sporta na dosadašnjoj pomoći biciklističkom sportu.
– Biciklizam je u poslednja dva ciklusa imao olimpijce, a jedan smo od prvih sportova čiji su mladi takmičari ispunili normu za učešće na prvim Letnjim olimpijskim igrama mladih u Singapuru iduće godine. Ovo je i potvrda da BSS radi u skladu sa nacionalnom strategijom, jer smo značajan deo sredstava ove godine usmerili u programe za mlade bicikliste i rezultati su vidljivi. Velodrom sanjaju generacije srpskih biciklista, nadamo se da će se taj san uskoro i ostvariti – poželeo je Dragan Dostanić.
Svečana akademije, na kojoj će biti uručena i priznanja BSS povodom 125 godina od osnivanja Prvog srpskog velosipedskog društva, održaće se 12. decembra u 12 časova u Domu narodne skupštine Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.