Vouter Klepe pobednik velikog „Fruškogorskog maratona“, Boris Popović drugi!

posted in: Stare vesti | 0

Belgijski takmičar na planinskom biciklu Vouter Klepe, koji vozi za sofijski klub Ram bajks, osvojio je prvo mesto na velikom „Fruškogorskom maratonu“ prešavši zahtevnu stazu od 81 km za 3:59,51 čas (prosek 20,26 km na čas). Organizator je bio novosadski klub Fanatik.
Drugo mesto pripalo je srpskom reprezentativcu Borisu Popoviću iz novosadskog RIS sajklinga sa 6,53 minuta zaostatka, dok je treći stigao Crnogorac Zoran Vujović (Perun Nikšić) sa 29,26 minuta slabijim vremenom. Četvrto mesto pripalo je Nenadu Rabasoviću (Ciklomanija Zrenjanin) sa 37,02 minuta slabijim vremenom…
Ostali takmičari su na cilj došli sa više od sata zaostatka, petoplasirani Bojko Tanev (Bugarska, Mamut – Sofija) imao je 1:12,26 časova slabije vreme od pobedika. Među deset (od 14 bicoklista koliko je završilo trku) na sedmom mestu bio je Nenad Berić (RIS Sajkling) + 1:13,46 časova, na osmom Eduard Župan (BK Novi Sad) + 1:14,47, na devetom Vladimir Grujić (individualac, Novi Sad) + 1:35,31 i na desetom Milovan Grujičić (individualac Temerin) + 1:38,45.
U srednjem maratonu na stazi od 56 km, slavio je Miloš Mikić (Nik bajk Nikšić) u veremenu 3:03,06 časova ispred Zoltana Čipaka (Kojotes, Palić) koji je imao 59 sekundi zaostatka i Branislava Matića iz Fanatika (Novi Sad) sa 5,38 minuta slabijim vremenom. U kokurenciji 71 učesnika, trku je završila na 34. mestu i jedna dama, Aneta Antovska (Enerdži Skoplje).
Na stazi malog maratona od 32 km, u konkurenciji 94 biciklista pobedio je Makedonac Jovan Jovanovski (Ekodrom, Ohrid) sa 1:34,29 časova ispred dva srpsk takmičara Marka Bogdanovića (RIS Sajkling) koji je imao dve sekunde zaostatka i Akoša Brindze (Kaprilo) sa 11 sekundi slaabijim vremenom. Trku su završile i tri biciklistkinje, najuspešnija na 29. mestu bila je Crnogorka Nikolina Despotović (Nik bajk), Jelena Vukosavljević (Požega Laktaši, BiH) je bila druga u konkurenciji dama, a Makedonka Teodora Aleksijoska (Ekdorm, Ohrid) treća.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.