Zapažen nastup biciklista Borca na međunarodnoj trci “kroz Srbiju”

posted in: Vesti | 0

Stefan Stefanović osvojio zelenu majicu, najboljeg takmičara na prolaznim ciljevima i najbolje plasiran takmičar iz Srbije u generalnom plasmanu pojedinaca, a Marko Danilović drugi u bodovanju za brdske ciljeve.

Ovogodišnja medjunarodna biciklistička TRKA KROZ SRBIJU održana je od 16-18.juna i bila je podeljena u tri etape. Prvog dana vožena je etapa od Požarevca do Velikog Gradišta i nazad sa tri kruga oko Požarevca u dužini od 140km. Druga etapa održana je od Požarevca, preko Smederevske Palanke, Topole, Mladenovca do vrha Avale u dužini od 146km, start zadnje etape bio je u Pećincima, dalje se išlo preko Rume, Iriškog Venca, Novog Sada do Zrenjanina u dužini od 159km. Na startu trke bilo je 90 takmičara iz 15 ekipa. Ekipa BORCA nastupila je sa četiri takmičara, što je bio hendikep, jer je bilo ekipa koje su imale i po sedam takmičara.

Već od prve etape, kada je na cilj došla vodeća grupa od 25 takmičara u kojoj su bili Stefan Stefanović i Marko Danilović, jedini takmičari iz Srbije uz Nebojišu Jovanovića iz Partizana, videlo se da će se iz ove grupe odlučivati sveukupni pobednik i nosioci ostalih majica. Biciklisti Borca bili su veoma aktivni, stalno u begovima i zahvaljujući toj svojoj aktivnosti pobedjivali su na brdskim i prolaznim ciljevima. U pojedinim momentima imali su takvu prednost da su mogli da pobede i celu trku, ali mala vremenska razlika izmedju velikog broja takmičara, nešto lakši profil staze, uzrokovalo je da na cilj uglavnom dolazi velika grupa zajedno i da sprint odlučuje pobednika. Ipak pamtiće se dugi begovi Stefana Stefanovića i Marka Danilovića u drugoj etapi, kao i beg Stefana Stefanovića u trećoj etapi kada je dostignut na samo 5km do cilja.

 

U konačnom generalnom plasmanu poijedinaca Stefan Stefanović osvojio je šesnaesto mesto-najbolje plasiran takmičar iz Srbije, Marko Danilović osvojio je dvadesetčetvrto mesto-treće plasiran takmičar iz Srbije i Goran Antonijević osvojio je pedesettreće mesto. U bodovanju prolaznih ciljeva Stefan Stefanović ubedljivo je osvojio prvo mesto i zelenu majicu, dok je u bodovanju brdskih ciljeva Marko Danilović osvojio drugo mesto. Ekipno BORAC je osvojio sedmo mesto. Trku je pobedio Grčki takmičar Kastrantas Karalampos, koji je nastupao za Beogradski Partizan, ispred Italijana Chirico Luke iz Turske ekipe Torku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.