Zekavica četvrti mladi vozač u Kataru

posted in: Vesti | 0

DOHA, 7. decembar (Info centar).

– Jovan Zekavica, biciklista čačanskog Borca, gost u ekipi CCN Metalca iz Kraljeva, osvojio je odlično 11. mesto u generalnom plasmanu trke “Tur of Al Zubarah” u Kataru (kategorija 2.2) i ujedno je četvrti u bodovanju za vozače do 23 godine gde je pobedio Martin Vajs (Austrija).

Na 36. mesto plasirao se reprezentativac CCN Metalca Miloš Borisavljević sa 8,21 minut zaostatka, dok je drugi kraljevački as Marko Stanković završio trku na 48. mestu od 67 vozača koliko ih je bio na cilju, sa 18,13 minut slabijim vremenom od pobednika Jusufa Muhameda Mirze (Ujedinjnei Arapski Emirati). U prvoj etapi odustali su mladi asovi CCN Metalca Marko Polumirac i Miloš Stojanović…

Ekipa CCN Metalca osvojila je 12. mesto u konkurenciji 16 timova. Pobedio je nacionalni tim Austrije.

U poslednjoj, trećoj, etapi slavio je Novozalenđanin Roman van Anden koji je stazu od 127 km oko Dohe prevezao za 2:44,40 časova i u sprintu grupe od 12 biciklista bio brži od Jusufa Muhameda Mirze (Ujedinjeni Arapski Emirati), koji je slavio u generalnom plasmanu, i Gregora Mulbergera (Austrija, nacionalni tim).

Zekavica je pustio pobedničku grupu u finašu i stigao je sam na cilj sa 22 sekunde zaostatka, ispred velike grupe koja je imala 2,54 minuta slabije vreme i gde je bio i Miloš Borisavljević na 34. mestu. Marko Stanković, koji je odlično vozio u prve dve etape, popustio je i završio sa 18,13 minuta zaostatka na 55. poziciji.

– Sve čestitke Jovanu Zekavici, sjajno je vozio po vetru i dobro se držao u pobedničkoj grupi – kaže trener CCN Metalca Radiša Čubrić kome je na ovoj trci asistirao brat Rajko.- Nije imao, međutim, snage u finišu ali su 11. mesto u generalnom plasmanu i četvrto za vozače do 23 godine, lep uspeh obzirom da smo došli iz zime. Borisavljević je vozio solidno, ali, pošto je na trku stigao sa visinskih priprema, nije mogao više. Stanković je podbacio. Od njega sam očekivao više, došao je spreman sa dve trke u Kini. Po vetru karavan se brzo razbio na nekoliko grupa i tako je ostalo do kraja.

Čubrić je, na kraju, istakao:

– Trka je bila sjajno organizovana, putevi su dobri i, što je najvažnije, ostvarili smo niz kontakata koji će nam pomoći da i ubuduće dobijamo pozive jer ima mnogo dobrih trka u zimskom periodu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Kataru i biciklizam je sve popularniji. Imali smo nekoliko dobrih plasmana i na najbolji nalin smo predstavili našeg sponzora CCN, klub CCN Metalac, grad Kraljevo i Srbiju u veoma jakoj konkurenciji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.