Zekavica deveti, Stanković deseti u pustinji

posted in: Vesti | 0

MADINAT AL ŠAMAL, 6. decembar (Info centar).

– Druga etapa trke “Tur of Al Zubarah” u Kataru (kategorija 2.2) vožena je na stazi između Al Tahire i Midine Al Šamala kroz pustinju i po jakom vetru. Deveto mesto pripalo je gostu iz čačanskog Borca u ekipi CCN Metalca Jovanu Zekavici a deseto Marku Stankoviću, reprezentativcu CCN Metalca. Imali su pet sekundi slabije vreme od pobednika Jusufa Muhameda Mirze (Ujedinjeni Arapski Emirati, nacionalni tim) koji je stazu od 127,5 km prešao za 2:48,54 časova i trijumfovao u sprintu šestorice biciklista. Drugo mesto priplo je Romanu van Adenu (Australija) a treće Austrijancu Martinu Vajsu (nacionalni tim). Treći vozač kraljevačkog tima Miloš Borisavljević završio je drugu etapu na 47. mestu u konkurenciji 78 biciklista koliko je stiglo na cilj, sa 1,01 minut zaostatka…
– Čestitke našim biciklistima na hrabroj i upornoj vožnji kroz pustinju. Zekavica i Borisvljević, koji su u Katar došli iz hladnoće pa ipak odlično voze, su na nesreću po jakom vetru imali defekte u trenutku kada je odlazila grupa od oko 30 biciklista – kaže trener CCN Metaca Radiša Čubrić.- Potom je nastala prva jurnjava kroz pustinju, punih 100 km su begunci držali rastojanje ali su ulovljeni i na kraju je ishod bio povoljan po nas, imali smo dvojicu vozača u prvih deset, Zakavicu i Stankovića a Borisavaljević je nešto zaostao. Ponovo je trijumfovao pobednik prve etape Mirza. Austrijanac Martin Vajs opet je bio treći. Austrijanci su pravo iznenađenje. I oni su „iz snega“ došli na pustinjski pesak, ali se odlično nose sa veoma jakim ekipama i drže prvo mesto u plasmanu timova, gde je CCN Metalac osmi. Inače, start je bio na mestu na kome se tradicionalno okupljaju ljubitelji sokolarstva i gde se održavaju čuvena takmičenje sokolova u lovu na sitnu divljač.
U generalnom plasmanu Mirza je učvrstio vođstvo sa vremenom 5:30,16 časova. Vajs na drugom mestu ima 17 sekundi zaostatka, dok je Vladimir Tujčiev (Uzbegistan) treći sa 21 sekundom slabijim vremenom. Srpski biciklisti su napravili veliki skok u ukupnom plasmanu: Stanković je sa 28. mesta došao na 16. i ima 2,01 minuta slabije vreme, Zekavica je sada 25. (bio 30) i ima 2,41 minut zaostatka, dok je Borisavljević sa 58. mesta došao na 43. i zaostaje 5,22 minuta.
U prvoj etapi odustali su zbog defekta mladi biciklisti CCN Metalca Marko Polumirac i Miloš Stojanović.
Poslednja, treća etapa, voziće se 7. decembra, tri velika kruga oko Dohe ukupno 120 km.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.