Žetva bodova srpskih biciklista na „Kapodokija festivalu“ u Turskoj

posted in: Stare vesti | 0

Srpski biciklisti osvojili su 50 bodova na „Kapodokija festivalu“ u planinskom biciklizmu u Turskoj!
Treća mesta pripala su najboljem srpskom biciklisti na planinskom biciklu Bojanu Đurđiću iz kragujevačkog Radničkog  i supertalentovanoj Jovani Crnogorac iz BK Novi Sad. Oboje su dobili po 15 svetskih poena za plasman na ovoj trci kategorije C 2.
U konkurenciji muškaraca – elita četvrto mesto pripalo je Ivanu Jovanoviću iz beogradskog Progresiva koji je za ovu poziciju dobio 12 bodova. U konkurenciji dama – elita, četvrta je bila Nikoleta Mitrović iz Orlovca „Sistem FTO“ iz Crne Trave i takođe je dobila 12 bodova.
Sedmo mesto koje je donosilo šest bodova osvjio je mladi Aleksa Marić iz Crvene zvezde…


– Čestitke svim srpskim biciklistima na izvanrednim rezultatima – kaže vođa srpske reprezentacije u Turkoj Nemanja Vajs, predsednik BK Novi Sad.- Staza je bila izuzetno teška, puna kamenja i prašine i u takvim uslovima na koje nisu navikli, naši rprezentativci su pokazali izuzetnu borbenost.
Trku su pratili i predsednik BS Srbije Dragan Dostanić i generalni sekretar Petar Rokvić. Dvoje srpskih reprezentativaca Bojan Đurđić i Jovana Crnogorac su vozili, u okviru sponzorskog ugovora, na biciklima Salkano, najvećeg prozvođača dvotočkaša u Turskoj, a dolazak čelnih ljudi BSS iskorišćen je i za dogovore o proširenju saradnje.
– Turska izuzetno ulaže u biciklizam, posebno u mlade takmičare i razgovarali smo sa predstavnicima Biciklističke federacije Turske o njihovim iskustvima koja i nama mogu da koriste – rekao je Dragan Dostanić.- Bilo je i nekih nesporazuma koje smo pokušali da razjasnimo, jer je, nedavno, u drumskom biciklizmu Turska odbila da primi srpsku reprezentaciju na trku što je protivno i propisima UCI. Do sada je saradnja bila odlična, turske ekipe su rado viđeni gosti na našim trkama i smatramo da takav gest ne doprinosi razvoju saradnje. U planinskom biciklizmu, sa druge strane, imamo odlične odnose i nadamo se da ćemo ih i dalje unapređivati.
Ove godine Đurđić osvojio 15 bodova za treće mesto na trci „Kasimatis kup“ u Grčkoj kao i deset bodova za pobedu na trci C-3 na Divčibarama,  a isti broj poena zaradio je i na trci u Klužu za peto mesto i na trci u Puli takođe za petu poziciju.
Jovana Crnogorac je pre ove trke  na trci u Istanbulu u C 1 kategoriji  osvojila 25 bodva za četvrto mesto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.