Nebojša Jovanović pobedio na trci Lige Srbije „Velika nagrada Čubure“

posted in: Stare vesti | 0

Reprezentativac beogradskog Partizan „Pauer muva“ Nebojša Jovanović, pobedio je na trci Biciklističke lige Srbije “Velika nagrada Čubure” koju su uspešno organizovali biciklistički radnici kluba Valeks, predvođeni legendom beogradskog biciklizma Aleksandrom Vantovićem.
Pokrovitelj je bila Opština Vračar a trku su pomogli i „Euro guma“ „BHL projekt“, „Umetnička livnica Voždovac“ braće Jeremić, SD „Obilić“, Auto moto klub „Vračar“, Trka „Kroz Srbiju“ i akademski slikar Mića Veličković, autor slike „Leteći Čuburac“ – jednog od simbola trke…


Seniori i juniori vozili su na 114 kilometra dugačkoj stazi od Vračara preko Mladenovca, Kosmaja, Sopota, Đurinaca, potom Avalskim drumom do tržnog centra Avala grad u Resniku gde je na cilju Jovanović bio u sprintu brži od Gorana Šmelcerovića iz kragujevačkog Radničkog dok je treće mesto pripalo Dejanu Vidaković iz Asa (Apatin).
Jovanoviću je pripala na dar slika „Čuburski letač“ a njegovom klubu Partizan „Pauer muv“ veliki pehar kao najboljoj seniorskoj ekipi na trci. Najbolji na brdskim ciljevima bio je Filip Pavlović iz Partizan „Pauer muva“ i crno beli su time zaokružili potpuni uspeh na ovoj trci.
Najbolji junior bio je Marko Polumirac iz kraljevačkog Metalca ispred Stefana Stefanovića iz čačanskog Borca i Aleksandra Novakovića iz banjalučkog BSK.
Tri najblja kadeta bila su Zvonimir Jelenić (Vinkovci), Aleksandar Mitić i Luka Kotur (obojca Partizan). U trci mlađih kadeta slavio je Dario Nimčević iz subotičkog Spartaka ispred Milana Rulića iz valjevskog „Bobe“ i Igora Čipkara iz Šida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.